Olet täällä

Ostetaan suurimokauraa Nokian myllylle

Ostetaan suurimokauraa Nokian myllylle

Puinteja tehdään edelleen, vaikka kesäaika loppuun kellojen siirtämiseen tällä viikolla. Kulunut kesä tullaan muistamaan hankalasta kasvukaudesta ja vielä hankalammasta puintikaudesta. Kotimaiselle kauralle on kuitenkin hyvä kysyntä. Raisio ostaa suurimokauraa Nokialle joka päivä.

Sadonkorjuun jälkeisistä töistä tärkeimpiä on selvittää sadon laatu. Esinäytteitä on saatu jo paljon Raision Nokian myllyn viljalaboratorioon. Jos siilossa varastoidun kauran laatu on vielä arvoitus, kannattaa laittaa esinäyte myllylle analysoitavaksi tuota pikaa.

Kauran laatu hyvä

Nokian myllyllä tähän mennessä analysoitujen näytteiden laatu on hehtolitrapainon osalta erinomainen. Keskimäärin hehtolitrapaino on yli 58 kiloa ja alle 2 millimetrin pikkujyviä on alle 4 prosenttia. Myllylle vastaanotettujen kuormien hehtolitrapaino on vieläkin korkeampi.

Olemme päivittäneet laatuhinnoittelutaulukon myyjän kannalta myönteiseen suuntaan. Keskimääräisellä laadulla on tänä talvena selvästi mahdollista saada lisäeuroja. Laatuhinnoittelutaulukot löytyvät hintasivultamme www.raisioagro.com/viljelykasvien-hinnat

Hometoksiineista riesaa tänäkin vuonna

Hometoksiineja syntyi kauraan hyvin kosteissa olosuhteissa ennen puinteja. Alueelliset erot ovat suuret. Myös Lounais- ja Länsi-Suomen sisällä hometoksiinipitoisuudet vaihtelevat. Varsinais-Suomesta tulleet näytteet ovat lähes puhtaita, kun taas Pirkanmaalla ongelma on suurempi. Tässä vaiheessa näyttäisi kuitenkin olevan parempi tilanne kuin kesän 2016 sadon suhteen.

Uudet lajikkeet lyöneet läpi

Kauralajikkeita syntyy kuin sieniä sateella, ja niille näyttää olevan myös tarvetta. Tarkasteltaessa viime kesän viljelypinta-aloja, huomaa, että uudet lajikkeet Niklas, Matty ja Avanti ovat kasvattaneet hienosti pinta-alaa ja sijoitusta suosituimpien lajikkeiden listalla. Tämä näkyy myös Nokialle tulleissa esinäytteissä.

Vuosikausien ykköslajike Belinda on saanut tasaväkisesti rinnalleen edellä mainitut uutuudet Niklaksen, Mattyn ja Avantin. Hienoa, että lajikkeisto uudistuu, sillä siitä on varmasti hyötyä sekä viljelijälle että kauran käyttäjälle.

Tarjoa suurimokauraa Nokian myllylle

Kotimaiselle kauralle on nyt kysyntää. Ota yhteyttä viljanostajiimme. Yhteystiedot löydät sivulta www.raisioagro.com/yhteystiedot

Kommentit

Samankaltaista sisältöä