Olet täällä

Öljykasveja viljelykiertoon

Tilaa öljykasvien kylvösiemenet ja tee sopimus satokaudelle 19/20

Viljelijän Avena Bernerin kevätöljykasvien kylvösiemenvalikoimassa on uutuuksia sekä aiemmilta vuosilta tuttuja lajikkeita! Valikoimamme on nyt laajimmillaan ja sieltä löytyy erinomaisia rypsi- ja rapsilajikkeita kaikille viljelyvyöhykkeille.

Hyödynnä samalla sopimuskampanjamme! Kun teet kylvösiementen oston yhteydessä öljykasvisopimuksen, niin maksamme sopimuslisän (4 €/tn), kun toimitat sadon!

Lue lisää lajikevalikoimasta kasvukaudelle 2019/20 täältä
 

Yhdessä kohti suurempia öljykasvisatoja!

Selvitimme keväinä 2017 ja 2018 viljelijäkyselyllä mitkä ovat kevätrypsin ja -rapsin viljelyn onnistumisia haasteita ja mistä asioista viljelijät toivovat lisää tietoa. Kyselyn tuloksista on kirjoitettu keväällä 2017  "Avenan öljykasvikysely" - juttusarja. Öljykasvien viljelytekniikasta on kirjoitettu lisäksi kasvukaudella 2018 "öljykasveja viljelykiertoon" - sarjan jutuissa. Öljykasveja viljelykiertoon - sarja jatkuu keväällä 2019.

Toimita rypsi- ja rapsisatosi meille

Avena Nordic Grain Oy omistaa Kirkkonummella toimivan öljynpuristamon (Avena Kantvik Oy), joka tunnettiin aiemmin nimellä Mildola. Puristamolla valmistetaan rypsiöljyä elintarvike- ja rehuteollisuuden tarpeisiin sekä puristuksen yhteydessä syntyvä rypsipuriste on tärkeä rehuraaka-aine etenkin lypsylehmien ruokinnassa.

Kotimainen rypsi ja rapsi ovat puristamomme tärkeimmät raaka-aineet ja käytämme niitä vuosittain noin 130 000 tonnia. Ostamme rypsiä ja rapsia suoraan viljelijöiltä Kirkkonummen puristamolle sekä muihin vastaanottopisteisiin. Rypsin ja rapsin ostohinnat löydät Avenakaupasta.