Olet täällä

Vilomix porsaiden ruokintaohjelma

Vilomix-porsasrehuohjelman tavoitteena on tuottaa terveitä ja vahvoja porsaita. Emakon maito on parasta ravintoa pikkuporsaille, mutta emakon kunto pysyy parempana aloitettaessa porsaiden lisäruokinta ajoissa. Laadukkaat porsaiden täysrehumme on suunniteltu tukemaan hyvää kasvua ja suolistoterveyttä. Kaikki porsasrehuts sisältävät maitohappobakteereja ja patentoitua Progut-rehuainetta. Siirtymä tuotteesta toiseen on tehty mahdollisimman helpoksi, jolloin vältytään myös ripulilta. Suosittelemme myös  jatkamaan läpi vierotuksen samalla porsasrehulla.

                                      

                                   

NukloSpray Yoghurt juottorehu pikkuporsaille

NukloSpray Yoghurt on ensimmäinen lisärehu tarjottavaksi heti porsaiden ensimmäisestä elinpäivästä lähtien (käyttöaika 1-10 elinpäivä). Veteen sekoitettava helposti liukeneva maitopohjainen lisärehu houkuttelee pienemmätkin porsaat syömään, jolloin ei ole tarvetta imettäjäemakoille eikä pahnueiden tasaamiselle. Ensimmäisen 4 päivän parantunut ravintoaineiden saanti lisää merkittävästi eloon jäävien porsaiden määrää.

Edut:

 • Nopea kuiva-ainesyönnin kehittyminen
 • Vähemmän ongelmia vieroituksessa
 • Enemmän vierotettuja porsaita,  korkeammat vierotuspainot

 

Porcistart Power tehokkaaseen alkukasvuun

Porcistart Power on porsaiden prestarter-rehu syötettäväksi noin 10 elinpäivästä lähtien. Jauhomaista ensirehua annostellaan kuivana tai veteen sekoitettuna porsaiden kuiva-aine syönnin kehittymisen mukaan. Siirtyminen NukloSpray Yoghurtista kuivempaan Porcistart Power -rehuun sujuu huoletta. Porcistart Power on suunniteltu täydentämään täsmällisesti emakon maidon koostumusta. Prestarter -rehua käytetään vierotukseen asti, mutta käyttöä voi jatkaa neljä päivää vierotuksen jälkeenkin vierotuksen aikaisen kasvun ja suolistoterveyden varmistamiseksi.

Edut:

 • Korkealaatuiset maittavat raaka-aineet
 • Helppo vierotus, hyvä kasvu

 

Porcistart menestyksellinen porsaiden täysrehu

Rakeinen Porcistart sopii imeville porsaille neljän päivän iästä lähtien. Suosittelemme Porscistartia ainoaksi rehuksi neljä päivää vierotuksen jälkeen, kun käytössä on prestarter-rehu, kuten Porcistart Power. Porcistart -täysrehu koostuu hyvin sulavista raaka-aineista sekä tarvittavista kivennäis- ja hivenaineista sekä vitamiineista.

Edut:

 • Erinomaiset kasvutulokset
 • Tehokas rehunhyötysuhde, parempi taloudellinen tulos

Porsastiiiviste - Kustannustehokas vaihtoehto viljaruokintaan

Porsastiiviste on pikkuporsaille suunniteltu jauheinen tiiviste täydentämään kotoista viljaa. Tuote soveltuu yli 10 päivän ikäisten porsaiden ruokintaan. Porsastiiviste sisältää laadukasta ja hyvin imeytyvää valkuaista. Se sisältää paljon maitoproteiinia sekä soijaa.Porsastiivisteen koostumus tukee viljan hyväksikäyttöä porsailla mm. rehun sisältämä fytaasientsyymilisä parantaa viljan fosforin imeytymistä.

Porsastiivisteen edut:

 • Täydentää monipuolisesti pikkuporsaan tarvitsemat ravintoaineet
 • Korkea valkuaispitoisuus: raakavalkuaista 38 %
 • Lisättyjä aminohappoja: lysiiniä, metioniinia ja treoniinia
 • Porsaalle kaikki tarpeelliset kivennäis- ja hivenaineet sekä vitamiinit
 • Käyttömäärä viljan laadun mukaan 18-20 % ruokinnasta
 • Kustannuksia säästävä vaihtoehto täysrehuille, kun kotoista viljaa on runsaasti.

 

SUOLISTON HYVINVOINTI ON PORSAAN KASVUN EDELLYTYS

Terve suolisto sulattaa tehokkaasti rehua porsaan tarpeisiin ja vaikuttaa positiivisesti senvastustuskykyyn taudinaiheuttajia vastaan. Haitalliset suolistomikrobit kuluttavat aina energiaa hukkaan ja heikentävät kasvua. Pahimmillaan ne aiheuttavat ripulin. Porsailla ripuliongelmat vauriottavat suoliston herkkää nukkaa ja heikentävät ravintoaineiden imeytymistä. Voimakas ripuli saattaa hidastaa eläimen kehittymistä niin paljon tärkeässä alkukasvun vaiheessa, että se on parasta poistaa ajoissa. Ripuliongelmiin ja niiden ennaltaehkäisyyn on sopivia tuotteita ovat porsaille Porcipect ja Hivebakt.

 

Ripulin yllättäessä pidä huolta nestetasapainosta

Porsaan elimistö voi menettää suuria määriä nestettä ripulin seurauksena, mikä aiheuttaa nopeasti huomattavan nestevajauksen eli kuivumisen. Vaikka bakteerit ja virukset olisivat ripulin aiheuttaja, johtuu ripulinseurauksena menehtyminen usein nestevajauksesta, elimistön elektrolyyttitasapainon häiriintymisestä ja elimistön pH:n muuttumisesta.

 

Normaalitilanteessa vettä imeytyy suolistosta elimistön hyväksikäytettäväksi ja vettä siirtyy myös takaisin elimistöstä suolistoon. Ripulin aikana tämä kierto on häiriintynyt. Ripulitapauksissa voi nesteen imeytyminen suolistosta elimistöön olla normaali, mutta nestettä siirtyy suuria määriä takaisin suoleen. Toinen vaihtoehto on heikentynyt nesteen imeytyminen suolistosta elimistöön.

Tärkeää on antaa eläimelle riittävästi elektrolyyttejä ja nestettä ajoissa, jotta suun kautta annettava nestehoito on vielä tehokasta. Elektrolyyttituotteet suositellaan annettavan veteen sekoitettuna erikseen tai kuivana suoraan kuiva-rehuun sekoitettuna. Elektrolyytit sopivat hyvin ripulitilanteiden hoitoon, mutta myös ripulin ennaltaehkäisyyn esimerkiksi vierotustilanteissa.

 

Porsaille erinomaisia elektrolyyttivalmisteita ovat valmis neste Maltolyt sekä jauheinen Maltolyt Forte. Elektrolyyttejä voidaan käyttää hyvin esimerkiksi Porcipectin lisänä vakavissa ripulitilanteisa ja tautipaineen ollessa korkea.