Olet täällä

Yara Kotkaniemi

Kotkaniemi ruudut 

Yara Suomen Kotkaniemen tutkimusasema

Yara Kotkaniemi on tärkeä osa Yaran kansainvälistä tutkimusverkostoa. Kenttäkokeita tehdään niin Suomen kuin muidenkin Pohjoismaiden tarpeisiin kiinteässä yhteistyössä Hanninghofin tutkimuskeskuksen kanssa.

Keskeisiä tutkimusaiheita ovat mm:

•Lannoitusohjelmien kehittäminen
•Typen hyötysuhteen parantaminen
•Täsmälannoituksen kehittäminen
•Eri kasvien tasapainoinen lannoitus ja tuotteiden suositukset  (YaraMila, YaraBela, YaraVita)
•Pitkäaikaiset  fosfori- kaliumkokeet
 

Yara Suomi on mukana monissa koetoimintaan liittyvissä yhteistyöhankkeissa esimerkiksi MTT:n, Helsingin Yliopiston ja Vilja-alan yhteistyöryhmän (VYR) kanssa. Kasvuohjelmakokeissa yhteistyössä Hankkijan kanssa tarkennetaan lajikekohtaisia viljelyohjeita lannoituksen ja kasvinsuojeluaineiden käytöstä. Koetoimintaan liittyvää yhteistyötä tehdään myös Lantmännenin, Syngentan, Bayerin, ViljelijänBernerin, Boreal Kasvinjalostus Oy:n, Fazer Myllyn ja Västankvarnin tutkimusaseman kanssa.

Kotkaniemen tutkimusasemalla vierailee kasvukauden aikana lukuisia vierasryhmiä tutustumassa kenttäkokeisiin. Kasvukauden aikana kokeisiin on mahdollisuus tutustua avoimilla kenttäkoekierroksilla, erilaisissa suuremmissa tapahtumissa tai erikseen sovittaessa. Tutkimusasemalla järjestetään vuosittain myös erilaisia viljelijäkoulutuksia.  

 

Yara Suomi Oy

Kotkaniemen tutkimusasema

Kotkaniementie 100

03250 Ojakkala

 

 

Yara Kotkaniemi