Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku
Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä.
Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Kasvuohjelmassa tapahtuu – nyt puidaan kauraa

Yara Suomen Kotkanniemen tutkimusasemalla tutkitaan Kasvuohjelman toimesta mm. kauran kylvömäärän vaikutusta satoon ja sadon laatuun.

Ohran ja rukiin satoennuste noussut heinäkuusta

Syksyn viljasadon odotetaan olevan 4 miljardia kiloa, kuten heinäkuussa arvioitiin. Sääolot ovat keskimäärin olleet kasvustoille suotuisat.

Altian ohran hinta ennallaan

Altian ohran hinta ennallaan

Pro Ruis ry: Ruista voi kylvää syyskuun puolella

Pro Ruis yhdistys muistuttaa, että populaatio- ja hybridiruislajikkeita voidaan kylvää vielä syyskuun puolella. Kylvön viivästyessä siemenmäärään tulee kiinnittää huomiota.

Rypsin ja rapsin kuivaus

Rypsin ja rapsin siemen sisältää paljon rasvaa. On tärkeää, että arvokas ja terveellinen rypsiöljy pysyy laadukkaana siemenen säilytyksen ajan, erityisesti kun siemen käytetään rypsiöljyn valmistukseen elintarvikkeeksi. Laatutekijöillä on huomattava vaikutus rypsiöljyn valmistusprosessissa; lisäksi viljelijälle on hyötyä hyvästä laadusta laatutekijähinnoittelun myötä. Erityisesti haastavina puintiaikoina on tärkeää, että kuivaus tehdään oikein.

Hankkija Oy laskee maatilarehujen hintoja syyskuun alusta alkaen

Hankkija Oy laskee rehujen hintoja. Hintamuutos tulee voimaan syyskuun alusta alkaen. Hankkija Oy ottaa käyttöön uuden hinnoittelumallin kotieläintiloille.

Kalkkistartti avasi sänkikalkituskauden

Nordkalk järjesti Kalkkistartti-tapahtuman keskiviikkona Kerimäellä. Tapahtumassa kerrottiin odotettavissa olevan hyvä kalkituskausi.

Sivut