Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku
Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä.
Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Pellon pientareiden niittourakka 600 000 kilometriä

Keskimääräinen suomalainen pelto on pinta-alaltaan 2,37 ha. Laskennallisesti tällaisella lohkolla on piennarta 4 x 154m. Peltoja suomessa on 973 554kpl (2011). Kertolaskun jälkeen saadaan pientareiden kokonaispituudeksi n. 600 000 kilometriä.

Viljelisinkö ensikesänä pellavaa?

Öljypellava monipuolistaa viljelykiertoa ja on erinomainen esikasvi viljoille. Viljojen tautiketju katkeaa, kun pellava on osana viljelykiertoa. Öljypellavan esikasveiksi soveltuvat parhaiten kaikki viljat sekä nurmet.

Seleenilannoitusta Suomessa 30 vuotta

Seleeni on ihmisten terveydelle tärkeä hivenaine ja antioksidantti. Sen puutteen tiedetään lisäävän riskiä sydän- ja verisuonitaudeille ja syöville. Eläimillä seleenin puute aiheuttaa mm. lihasrappeumaa.

Onnea Anniina!

Tänään vietetään Anniinan nimipäivää. Monelle vehnän viljelijälle Anniina on tuttu lajike. Se on jo useana vuonna ollut viljellyin kevätvehnä Suomessa.

Poikelispään tilalla juhlittiin neljää satatonnaria samaan aikaan

Kahdestoista kesäkuuta Itä-Aureessa Markku Poikelispään tilalla juhlittiin peräti neljää satatonnaria samaan aikaan.

Kiitos osallistumisestasi Virtuaalisille Konemessuille!

Virtuaalimessut ovat sulkeneet ovensa tältä erää, mutta vain hetkeksi. Kiitos kaikille Virtuaalisilla Konemessuilla vierailleille. Messuvieraita Virtuaalimessuilla oli mahtava määrä.

Sopiva – Älykästä ruokintaa

Älykkäällä ruokinnalla saavutetaan eläimen koko eliniän kestävä korkeampi tuotos ja hyvinvointi.

Sivut