Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Muista eläinmääräilmoitus maanantaina 15.2.

Mavi suosittelee tekemään ilmoituksen Vipu-palvelussa

Homemyrkyt kuriin Homesiepparilla

Finlactic Oy on aloittanut kotimaisen HOMESIEPPARI-nimisen jauhemaisen tuotteen valmistuksen tilojen homeongelmien ratkaisemiseksi. Homesieppari sopii laaja-alaisesti kaikille tuotantoeläintiloille. Tuote koostuu rehusovelluksiin hyväksytyistä bentoniiteista. E-koodit 558 ja 558i. 

Severi-ohra tuottaa laatua eri viljelyvyöhykkeillä

Lujakortinen Severi on satoisuudeltaan monitahoisten ohrien huippuluokkaa. Kasvuajaltaan melko myöhäinen lajike vakuuttaa myös laadullaan. Korkea tuhannen jyvän paino ja hehtolitrapaino tekevät Severistä erinomaisen rehuohran. Severin valkuaispitoisuus on normaali huomioiden lajikkeen korkea satopotentiaali.

Viljelykierto Osa 2 - Kalkitus osaksi tilojen viljelykiertoa

Kalkitussuunnitelma kannattaa aina tehdä viljelykiertosuunnitelmaan tukeutuen.

Muutoksia ohran vastaanottoon Altian Koskenkorvan tehtaalla

Ohran vastaanotto Altialle on suljettuna viikon 10 eli 7.-11.3.

Viljelykierto Osa 1 - Sarja täynnä rautaista viljelykiertoasiaa

Viljelykierto-sarjassa asiantuntijat auttavat tämän kevään valinnoissa

Uusi GrainSense käsikäyttöinen proteiinimittari

GrainSense Oy on kehittänyt ensimmäisenä käsikäyttöisen laitteen viljanjyvien laadun ja muun muassa niiden proteiinimäärän mittaamiseen. Uusi yritys on saanut 1,4 miljoonan euron pääomarahoituksen sekä kehityslainan Tekesiltä.  GrainSense on Teknologian tutkimuskeskus VTT:n spin-off-yritys, joka pyrkii yli miljardin euron maailmanmarkkinoille pilvipohjaisilla palveluillaan ja optisiin teknologioihin perustuvilla laitteillaan. Tuotteet parantavat maanviljelijöiden mahdollisuuksia valvoa viljan laatua ja hallita sen hinnoittelua.

Sivut