Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

AIV-irtoliuosten jakeluaikataulu viikolla 14

AIV –irtoliuosten kevätjakelu on käynnissä kahdella autolla. Näet reittiaikataulun Farmitin sivuilta.

Fazer Myllyn viljan perushinnat 27.3.2015

Fazer Myllyn viljojen perushinnat 27.3.2015. Muutoksia luomurukiin hinnoissa.

Kylvöille-sarja 6/15 - Katsaus tärkkelysohralajikkeisiin

Tulevalle kesälle on ohran viljelyyn valittavissa lajike ainakin 136 Kasvilajikelautakunnan hyväksymän ohralajikkeen joukosta. Niistä parikymmentä on listattuina tällä hetkellä tärkkelysohran suosituslajikkeisiin, joten ainakin sillä voi jo edes vähän helpottaa omaa valintaprosessia. Uudet lajikkeet ovat selkeästi satoisampia kuin aikaisemmat, hyviä lajikkeita on tarjolla paljon!

Ruis on taitolaji - Tilaisuus Nokialla 30.3.

Rukiille on kysyntää ja nyt onkin perusteltua ottaa ruis mukaan viljelysuunnitelmiin. Tervetuloa viljelijäiltaan Nokialle!

Farmit-matka Borgebyn peltopäiville 23.-25.6.2015

Farmit/Kasvuohjelma -matka suuntaa kesäkuun 23.-25. päivänä Ruotsiin Borgebyn peltopäiville. Peltopäivän lisäksi tutustumme Skånelaisiin viljatiloihin.

Ohranäytteen analysointi Altialla

Tärkkelysohran laatutekijät analysoidaan Infratec-laitteella ja seulontakoneella. Katso videolta kuinka!

Kylvöille-sarja 5/15 - Vielä ehtii kalkita!

Kalkituskelit ovat edelleen maanparannuskalkin levitykselle otolliset.

Sivut