Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

RUISMESTARI 2015 on MTY Mäki-Latvala

Pro Ruis yhdistyksen järjestämän ”Ruis on taitolaji” -viljelykilpailun voittoon ylsi MTY Mäki-Latvala Ilmajoelta. Korkean 8172 kg keskisadon ja sadon laadun lisäksi perustellut viljelytoimenpiteet vakuuttivat kilpailuraadin. Mikko Mäki-Latvala ja hänen setänsä Veikko Mäki-Latvala viljelevät Mäki-Latvalan tilaa yhtymänä. Kilpailussa toiseksi sijoittui Kalle Sipilä Hollolasta ja kolmanneksi Hannu Eskola Loimaalta.

Fazer Myllyn viljan perushinnat 8.10.2015

Fazer Myllyn viljojen päivitetyt perushinnat 8.10.2015. 

Ammu, Elmer ja Pihvi -nautaohjelmat siirtyvät uuteen aikakauteen - tulevat osaksi Minun Maatilani -verkkopalvelua

Maatalouden Laskentakeskus julkistaa Tampereen KoneAgriassa (osasto B300) uuden selainpohjaisen Minun Maatilani -verkkopalvelun. Asiakkaiden käyttöön tulee nykyisiä Ammu, Elmer ja Pihvi sekä MobiAmmu ja MobiPihvi –sovelluksia korvaava selainpohjainen palvelu vuoden 2016 alussa. Uusi palvelu koostuu moduuleista, joista asiakas voi koota omiin tarpeisiinsa soveltuvan kokonaisuuden. Minun Maatilani on käytettävissä myös älypuhelimella ja tabletilla ja se korvaa nykyiset mobiilisovellukset.

Kone2015 NetExpo on auennut, tervetuloa!

Oletko menossa huomenna KoneAgriaan Tampereelle? Sitä ennen kannattaa käydä nappaamassa NetExposta kupongit mukaan!

Kone2015 Netexpo on nyt alkanut, tervetuloa mukaan! 

VIELÄKÖ JUOLAVEHNÄÄ VOI TORJUA?

Voiko näiden yöpakkasten jälkeen vielä ruiskuttaa? Tehoavatko aineet enää?

Kuinka paljon vihreitä lehtiä pitää juolavehnässä olla?

Kuinka pian ruiskutuksen jälkeen maan voi muokata?

Sivustakatsoja bloggaa metsähavaintoja

Valio-myrskyn jälkeen metsäsijoittaminen mietityttää.

Viljasadon laatu seurannassa

Elintarvikekäyttöön menee 15 prosenttia Suomessa tuotetusta viljasta, viidennes kotieläinten rehuksi rehuteollisuuden kautta ja suunnilleen puolet käytetään suoraan maatiloilla rehuiksi. Teollisuuden käyttöön tai energiaksi maatiloille menee loput eli alle kymmenen prosenttia sadosta.

Sivut