Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Mitä Suomessa syötiin viime vuonna?

Luonnonvarakeskus on julkaissut ravintotaseen ennakkotiedot. Niistä käy ilmi, että suomalaisten ravintotottumukset eivät ole juurikaan muuttuneet vuodesta 2013, pieniä muutoksia löytyy suuntaan tai toiseen. 

Tavoitteena terve ja elinvoimainen kasvusto

Kasvukauden alku on ollut viileä ja sateinen. Vaikka kylvötyöt vaativat ennätyksellisen pitkän ajan, ovat kasvustot kehittyneet sääoloihin nähden nopeasti. Runsas kosteus on lisännyt kasvitautien riskiä; jo rikkakasviruiskutusten aikaa ohrien oraissa on ollut havaittavissa verkkolaikkua. 

Ohranäytteissä puutetta fosforista ja mangaanista

Viileys on haitannut viljojen ravinteiden ottoa

Fazer Myllyn viljan perushinnat 3.7.2015

Fazer Myllyn viljojen päivitetyt perushinnat 3.7.2015. Muutoksia vehnän, suurimokauran, luomurukiin ja luomusuurimokauran hinnoissa. 

Kasvianalyysi on nyt ajankohtainen

Viljoilla sopiva näytteenoton ajankohta on pensomisvaiheesta lippulehtivaiheeseen asti.
Näytteeseen otetaan koko kasvin maanpäällinen osa ja varmistetaan ettei näytteeseen tule maata mukaan (leikkaus 2 cm pinnan yläpuolelta). Näytteeseen otetaan vain kasveja, jotka edustavat koko lohkoa.

Kasvianalyysi antaa tarkennettua tietoa kasvukauden aikana kasvin käytettävissä olevista ravinteista. Kasvianalyysin avulla pystytään tarkentamaan lannoitusta ja selvittämään kasvuston piilevät ravinnepuutteet. Vähäiset ravinnepuutteet eivät välttämättä näy kasvustossa, mutta heikentävät sadon määrää ja laatua.

Analyysivaihtoehdot:
Laaja kasvianalyysi (N, P, K, Ca, Mg, B, S, Fe, Cu, Mn, Zn) ja Kasvianalyysi (N, P, K, Mn, B, S)

Tervetuloa tutustumaan Alku-kauraan KE 8.7.

Borealin kesän Jyvä meininki -kiertue starttaa 8.7. Orimattilan Pakaassa. Tilaisuudessa esillä uusi myllykaura Alku

Näin maalaat Aito Kalkkimaalilla

Nordkalk on tuonut markkinoille perinteisen Aito Kalkkimaalin. Tuote soveltuu käytettäväksi sementtirapatuilla pinnoilla sekä kohteissa, joissa on jo aikaisemmin käytetty kalkkimaalia. Käyttökohteita voivat siten olla esimerkiksi vanhojen asuinrakennusten rapatut julkisivupinnat, kellarit ja vaikkapa karjarakennusten sisätilat. Katso videolta, miten kalkkimaalaus tehdään oikeaoppisesti. Videolla maalarimestari Hannu Verho esittelee selkeästi vaihe vaiheelta, miten kalkkimaalia käytetään.

Sivut