Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Fazer Myllyn viljojen perushinnat 30.9.2016

Muutoksia kevät- ja syysvehnän hinnoissa.

Tukes kieltää 13 glyfosaattivalmistetta

Poistettavia valmisteiden myynti ja jakelu on sallittu 31.3.2017 ja käyttö 31.3.2018 asti.

Uudistettu A-NettiLink osaksi Minun Maatilani -nautaohjelmistoa

Syksyllä 2016 julkaistu uusi A-NettiLink on nopea  ja helppokäyttöinen. Sen käyttöoikeus sisältyy Minun Maatilani -ohjelmistoon AtriaNauta-tuottajilla.

Näin hyödyt uudistetusta A-NettiLinkistä:

Mittarit uusiksi

Tilasiemenen tuotannossa on lajikkeita, jotka panevat mittarit uusiksi. Mittarilajikkeet ovat lajikkeita, joista on hyviä kokemuksia ja muita verrataan niihin. Niistä ei kevein perustein luovuta ja vaihto uusiin tehdään vain, jos ne ovat uskottavasti parempia.

Rehumaissin korjuuta Kiuruvedellä -katso video

Pertti ja Pirjo Lindin tilalla Kiuruvedellä korjattiin rehumaissia perjantaina 23.9. Pertti Lind on tyytyväinen heidän tilan ensimmäiseen maissikokeiluun. Kulunut kesä oli maissin osalta varsin hyvä suotuisten sääolosuhteiden ansiosta. Satoa maissilohkolta saatiin noin 15 000 kg/ha kuiva-ainetta. Satotavoitteisiin päästiin näin ollen myös Savossa, mikä innostaa isäntäparia kokeilemaan rehumaissia myös jatkossa. 

Sikarekisterin eläinmääräilmoitukset viimeistään 30.9.2016

Sikarekisetrin eläinmääräilmoitukset tulee palauttaa viimeistään 30.9.2016. Ilmoitus koskee vuoden toista ilmoitusjaksoa 1.5.-31.8.2016.

Tervetuloa Minun Maatilani -nautaohjelmiston käyttökoulutukseen pe 7.10.2016 KoneAgriaan Jyväskylään

ProAgria Maatalouden Laskentakeskus järjestää koulutustilaisuuden Minun Maatilani -nautaohjelmiston käytöstä pe 7.10.2016 Jyväskylässä KoneAgriassa, auditorio Wolmarissa. Kouluttajana toimii tuotepäällikkö Petri Saarinen. Koulutuksia järjestetään kaksi samansisältöistä peräkkäin ja voit valita, kumpaan koulutusryhmään osallistut.

Tilaisuuteen kannattaa ottaa mukaan oma kannettava tietokone.

Paikka: KoneAgria, Jyväskylän Kongressikeskus Oy, auditorio Wolmari, Lutakonaukio 12, 40101 Jyväskylä.

Sivut