Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Ripeä alkusammutus pelasti miljoonavahingolta

Mattilan tilalla osattiin toimia oikein tiukassa paikassa.

Fazer Myllyn viljojen perushinnat 29.4.2016

Viljalajien perushinnat toimitettuna Oy Karl Fazer Ab / Fazer Myllylle Lahteen ja alla mainituille Suomen Viljava Oy:n varastoille. Lopullinen hinta määräytyy viljan laadun perusteella.

Syyskasvit hyötyneet sateista

Huhtikuu on Suomessa vähäsateisin kuukausi. Ilmatieteenlaitoksen sivuilla kerrotaan, että koko Suomessa keskimäärin huhtikuussa 30 vuoden seurantajaksolla (1981-2010) on satanut 30 mm. Viime huhtikuun ja tämän kuluvan huhtikuun sademäärät ovat olleet nyt merkittävästi suurempia, moninpaikoin jopa kaksinkertaisia keskiarvoon verrattuna. Erityisesti tämän viikon sateet ovat olleet runsaita ja siksi kevätkylvöt päästään aloittamaan vasta toukokuun puolella.

Sijoittaa voi pienilläkin summilla

Säästämisessä ja sijoittamisessa tärkeintä on aloittaminen.

Uteliaisuuden ja kokeilunhalun palkintona parempi sato

Onnistunut työ puhuu puolestaan, peiteltykin innostus välittyy ympäristöön. Olisi hienoa, jos hiljainen tieto saisi siirtyä muidenkin ulottuville, kokeilukanavaksi ja edelleen jalostettavaksi hieman erilaisissa viljely-ympäristöissä.

Voita lavallinen AIV 2 Plussaa!

Tilaa säilörehutietoutta ja voita!

AIV Uutiskirjeessä saat sähköpostiisi vinkkejä onnistuneeseen rehunsäilöntään sekä tiedon etukampanjoista ja tilausajankohdista ensimmäisten joukossa.

Tilaa uutiskirje kotisivuillamme AIV.fi ja osallistut arvontaan, jossa voit voittaa
lavallisen AIV 2 Plussaa toimitettuna tilallesi.

Osallistu

Kesä ja kasvukausi lähestyvät – sääpalvelu apunasi tänäkin vuonna!

Farmitin sääpalvelun käyttökausi tulee 28.4.2016 päätökseensä ja on aika päivittää omat tiedot.

Sivut