Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku
Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä.
Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Suojaa taimistot hirvieläinten tuhoilta

Hirvet aiheuttavat vuosittain suuria tuhoja taimistoissa, Jos taimisto on alueella, jossa hirvieläinkanta on suuri, on taimien suojaus hirvikarkotteella ainoa keino.

Vapaa-ajan asunnoilta varastettu jopa ulko-ovia karmeineen – kesäasunnot ovat alttiita murroille etenkin syksyisin

Vapaa-ajan asuntojen murrot ovat lisääntyneet tänä vuonna joissain osissa Suomea erittäin paljon.

WebWakka uudistaa maatilojen taloushallinnon

WebWakka -taloushallinto-ohjelma on suunniteltu sekä pienille että suurille maatiloille tuotantosuunnasta riippumatta. WebWakka on helppokäyttöinen taloushallinnon ohjelma, joka sopii niin oman kirjanpidon aloittamista suunnitteleville kuin myös sitä kauan pitäneille.

Altian ohran hinta ennallaan

Ohran perushinta on ennallaan viikolla 44/2014

LähiTapiola arpoi KoneAgriassa lahjakortteja

LähiTapiolan osastolla KoneAgriassa kilpailukupongin täyttäneiden kesken arvottiin neljä 200 euron arvoista S-ryhmän lahjakorttia.

Pellon pientareiden niittourakka 600 000 kilometriä

Keskimääräinen suomalainen pelto on pinta-alaltaan 2,37 ha. Laskennallisesti tällaisella lohkolla on piennarta 4 x 154m. Peltoja suomessa on 973 554kpl (2011). Kertolaskun jälkeen saadaan pientareiden kokonaispituudeksi n. 600 000 kilometriä.

Viljelisinkö ensikesänä pellavaa?

Öljypellava monipuolistaa viljelykiertoa ja on erinomainen esikasvi viljoille. Viljojen tautiketju katkeaa, kun pellava on osana viljelykiertoa. Öljypellavan esikasveiksi soveltuvat parhaiten kaikki viljat sekä nurmet.

Sivut