Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku
Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä.
Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Tervetuloa Pohjanmaan Peltopäivään 29.7.!

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pohjanmaan Peltopäivä on kasvinviljelyn ammattitapahtuma, joka kokoaa ensi tiistaina Ylistaroon alan yrityksiä, asiantuntijoita ja ammattilaisia.

Oletko sinä Ruismestari 2015?

Pro Rukiin organisoimassa rukiin viljelykisassa haetaan Ruismestaria vuodelle 2015. Kilpailussa mitataan vuoden 2015 ruissato ja voittoon vaikuttaa myös sadon laatu ja hyvät viljelykäytänteet.

Yhdistyksen mukaan kilpailun tavoitteena on osaltaan lisätä viljelijöiden kiinnostusta rukiin viljelyyn ja kannustaa tavoittelemaan korkeita satoja ja tuomaan esille hyviä rukiin viljelyn käytäntöjä.

Agrimarketin rautaiset koneuutuudet

Agrimarket on kesän 2014 aikana julkistanut ottavansa valikoimiinsa uusia konemerkkejä.

Yhteistyötä parhaimmillaan

Tanskalaisen omistajuuden myötä Hankkijassa on avautunut monia uusia tapoja tehdä kansainvälistä yhteistyötä.  Toimintamalleja on vertailtu ja haettu vahvuuksia, joista voidaan oppia puolin ja toisin. Tuotekehitykseen on avautunut uusia reittejä sekä Tanskan että Ranskan kautta ja markkinoille on tullut uusia tuotteita myös oman pitkäjänteisen innovaatiokehityksen tuloksena. Tärkein yhteistyökanava on kuitenkin ihmisten väliset kontaktit ja niihinkin on uusi omistuspohja tuonut raikasta eloa.

Reetta-ruis vakuuttaa varmuudellaan – Ylivoimaisesti viljellyin ruis

Ruista on tänä vuonna kasvussa 24 000 hehtaarilla, mikä on huomattavasti enemmän kuin monena muuna vuonna.

Ruukin syysrapsi viikossa taimelle

Heinäkuun 15. päivänä kylvettiin MTT:n Ruukin tutkimusasemalle syysrapsikoe.

Tunnetko tärkkelysohran tuotantokustannukset?

Tule osallistumaan arvontaan Altian osastolla Pohjanmaan Peltopäivillä ja voita ProAgria Etelä-Pohjanmaan asiantuntijan tekemä kasvintuotannon tuotantokustannuslaskelma – sitten tunnet! 

Sivut