Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Ceronen optimoidut käyttömäärät vehnälle ja ohralle

Cerone-kasvunsääteen käyttö ohralla ja kevätvehnällä

Cerone valmiste tehoaa erinomaisesti kasvustojen ollessa reheviä ja hyvässä kasvussa. Ja nyt on lähes koko maassa kasvustot voimakkaassa kasvussa. Näissä oloissa Ceronen käyttö on myös turvallista. Voit kätevästi yhdistää Cerone-ruiskutuksen tautiaineruiskutukseen ohralla lippulehtivaiheessa. Ceronea voi ohralla käyttää aikaisintaan 2-solmuvaiheessa.

Onnistunut palontorjunta vaatii toimivan alkusammutuskaluston

Tulipalon havaitseminen säikäyttää aina jokaisen. Usein arvokasta aikaa hukataan, kun joudutaan etsimään alkusammutuskalustoa tai huomataan sen puuttuvan kokonaan.   

Kuiviketurvetta

Kuiviketurvetta Huittisista noutaen tai toimitettuna. Kysy tarjous!

Toimivat ratkaisut ohran tautiruiskutukseen

Ohralla on jonkin verran nähtävissä siemenestä levinnyttä verkko- ja rengaslaikkua. Vaikka siemenet on peitattu, näitä oireita tuli näkyviin kesäkuun alussa.

Pahkahomeriski on nyt suuri

Mikko Mäkinen viljelee nyt toista vuotta kasvinviljelytilaa Somerolla. Tänä vuonna hän valitsi kevätrapsin lohkolle, jossa oli pitkään viljelty vain kevätvehnää.

Nyt syysvehnälle tautisuojaus

Sateet ja sopivan lämpöinen sää ovat virittäneet viljakasvustot vauhdikkaaseen kasvuun. Syysvehnät alkavat olla tähkällä ja nyt on oikea hetki suojata tähkä kasvitaudeilta.

Fazer Myllyn viljojen perushinnat 23.6.2016

Muutoksia kevätvehnän, rukiin ja suurimokauran hinnoissa.

Sivut