Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä. Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Kasvinsuojelututkinto tarvitaan kasvinsuojeluaineita hankittaessa

Tiesitkö, että kasvinsuojeluaineiden ostajalla tulee olla suoritettuna kasvinsuojelututkinto 26.11.2015 alkaen.
Laki (1563/2011) velvoittaa kasvinsuojeluainehankintoja tekevää viljelijää esittämään todistuksen tai kuvan siitä myyjälle.

Tervetuloa Agrimarketiin rekisteröimään voimassaolotiedot todistuksesta asiakastietoihisi - tämä helpottaa asiointia jatkossa!

Ota mukaan todistus tai kuva siitä ja pistäydy lähimpään Agrimarketiin!

Myö hurahettiin

Jotennii se Sopiva-palapeliajatus kolahti ja myö siinä sitten suoraan sannoen hurahettiin. Sopiva-Heikki vielä tenttasi meitä lissee: mittee myö ite haluttaan ja mitenkä paljon myö pystyttään ottamaan rehhuu kerralla.

Todellisia säästöjä asiakkuusohjelmalla

Voit saada jopa 15% alennuksen ostoistasi keskittämällä ne DeLavaliin.

Pienriistakantojen tila hyvin tiedossa

Riistalaskennat toteutetaan pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin. Mukana on noin tuhat metsästäjää ja muuta luontoharrastajaa.

Fazer Myllyn viljan perushinnat 20.11.2015

Fazer Myllyn viljojen perushinnat 20.11.2015. Muutoksia kevätvehnän, syysvehnän, suurimokauran ja luomukevätvehnän hinnoissa.

Miten syönti-indeksi vaikuttaa tuotannon kannattavuuteen?

Säilörehun laatuun kannattaa panostaa ja syönti-indeksi on paras kokonaismittari laadun mittauksessa. Kokeile aiv.fi/syontilaskuri -sivulla, miten parempi syönti-indeksi vaikuttaa sinun tilasi kannattavuuteen.

Syönti-indeksi on suhdeluku, joka ilmaisee rehun syöntipotentiaalin eli miten paljon lehmät pystyvät syömään ja sitä myötä lypsämään. Syönti-indeksi määritetään rehunäytteestä tehdyn analyysin perusteella. AIV-säilörehuissa on tutkitusti korkeammat syönti-indeksit kuin biologisilla tai ilman säilöntäainetta tehdyissä säilörehuissa. Siksi ne lypsättävät.

Sivut