Uudehkon navetan palo

Tapahtumakulku
Kylmänä pakkasyönä tammikuun 3.päivänä 2010 talon isäntä heräsi kännykkään tulleeseen palohälytykseen navetalta. Kun isäntä kiirehti paikalle, yli 2000 m2 suuruinen uudehko pihattonavetta oli ilmiliekeissä. Palon epäillään lähteneen liikkeelle poistoilmapuhaltimen oikosulusta ullakkotiloissa. Rakennusmateriaalina käytetty polyuretaanilevy edesauttoi palon etenemistä.
Katso testivideo polyuretaanilevyn palonkestävyydestä Farmitin Videot-osiosta.

Uusi farmit.net - Miten aloitan?

Uudistetun klubitietokannan ja parannetun tietoturvan vuoksi kaikkien klubikäyttäjien on ensimmäisen uudella sivustolla tapahtuvan kirjautumisen yhteydessä vaihdettava salasanansa.

Farmitklubilaisten kesä jatkuu Italiassa

Tervetuloa Farmit Kasvinviljelykanavan matkalle Italian Bolognaan 10.-12.11.2010. Matkalla tutustumme EIMA- maatalousnäyttelyyn ja saamme monipuolisen katsauksen Italian tärkeän maatalousalueen viljelyyn, jalostavaan teollisuuteen sekä maatalouskauppaan.

Pelto- ja maanmuokkauspäivä kiinnosti Haapajärvellä

Perjantaina Haapajärven ammattiopiston koulutilan pelloilla järjestettiin maanmuokkaus- ja puintinäytöksiä. Näin asiakkaat pääsivät tutustumaan koneisiin käytännön töissä. Lisäksi viljelijöillä oli mahdollisuus tutustua näyttelykentällä koneiden lisäksi erilaisiin neuvontapisteisiin.

Kanojen tarttuvaa keuhkoputkentulehdusta Suomessa

Kanojen tarttuva keuhkoputkentulehdus on saatu pysymään pois Suomesta lähes kolmen vuosikymmenen ajan, mutta vuonna 2011 suunta on muuttunut. Tautia tavataan nyt myös Suomessa.

Kasvua pohjoisiin oloihin

Katso Boreal Kasvinjalostus Oy:n 20. juhlavuoden kunniaksi julkaistu video.

Ruiskuta nyt voikukat nurmista

Rikkakasvien torjunta onnistuu hyvin apilattomilta nurmilta viimeisen niiton jälkeen.

Aurinko ja lämpö vauhdittivat puinteja

VYR:in asiantuntijaraatilaiset arvioivat, että 85 – 90 % puinneista olisi saatu valmiiksi tämän viikon alkuun mennessä. Eniten puimatta on kevätvehnää.

Viidennes vuoden 2013 kokonaissadosta vientiin

Tiken satovuoden 2013-2014 viljatase-ennusteen mukaan viljan kokonaissadosta viidennes eli 790 miljoonaa kiloa päätyi vientiin. Ruokakäyttöön käytettiin 440 miljoonaa kiloa ja teolliseksi rehuksi yli 600 miljoonaa kiloa viljaa.

LähiTapiola aloittaa puhelinpalvelun, jossa asiakkaat ohjataan oikeaan hoitoon

LähiTapiola luo uuden valtakunnallisen toimintamallin, joka lyhentää terveyspalveluiden hoitoketjuja ja muuttaa vakuutusyhtiön roolia. 

Sivut