29.08.14

Ohran ja rukiin satoennuste noussut heinäkuusta

Syksyn viljasadon odotetaan olevan 4 miljardia kiloa, kuten heinäkuussa arvioitiin. Sääolot ovat keskimäärin olleet kasvustoille suotuisat.

Syksyn viljasadon odotetaan olevan 4 miljardia kiloa, kuten heinäkuussa arvioitiin. Sääolot ovat keskimäärin olleet kasvustoille suotuisat. Vaikka paikoin sateita on tullut kasvustojen kannalta liikaa, on osassa maata sateita tullut juuri sopivasti. Loppukasvukauden sää ratkaiseekin, kuinka paljon ja minkä laatuista satoa vielä pystyssä olevista kasvustoista saadaan.

Ohran satotason arvioidaan hieman nousevan heinäkuun ennusteesta. Ohran satoarvio on 1,8 miljardia kiloa. Myös rukiin sadon odotetaan olevan korkeampi kuin heinäkuussa arvioitu 70 miljoonaa kiloa. Jos rukiin satoennuste täyttyy, on se lähes 2012 vuoden tasolla, jolloin saatiin historian paras hehtaarisato. Rukiin arvioituun satotasoon vaikuttaa myös sen kaksinkertaistunut viljelyala.

Muut viljat ovat heinäkuun arvioiden tasolla. Rypsin ja rapsin sato-odotus sitä vastoin laskee hieman heinäkuun arviosta.

Lähde: Tike, Maataloustilastot

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja