15.05.09

Tutkintapyyntö Metsähallituksen hakkuista Suomussalmella

Metsähallituksen tänä keväänä tekemät avohakkuut niin sanotun Vienan reitin varrella Suomussalmen Yli-Vuokissa ovat johtaneet tutkintapyyntöön poliisille. Tutkintapyynnön jätti Oulun yliopiston Lönnrot-instituutin tutkija Heikki Rytkölä. Hän pyytää poliisia selvittämään, onko hakkuissa rikottu muinaismuistolakia kaatamalla reittiä merkinneitä puita. Viranomaisia pyydetään myös tutkimaan epäilty metsälain rikkomus, sillä hakkuualueelta on Rytkölän mukaan löytynyt monitoimikoneen tuhoama lähteikkö.

Metsähallituksen tänä keväänä tekemät avohakkuut niin sanotun Vienan reitin varrella Suomussalmen Yli-Vuokissa ovat johtaneet tutkintapyyntöön poliisille.

Tutkintapyynnön jätti Oulun yliopiston Lönnrot-instituutin tutkija Heikki Rytkölä. Hän pyytää poliisia selvittämään, onko hakkuissa rikottu muinaismuistolakia kaatamalla reittiä merkinneitä puita. Viranomaisia pyydetään myös tutkimaan epäilty metsälain rikkomus, sillä hakkuualueelta on Rytkölän mukaan löytynyt monitoimikoneen tuhoama lähteikkö.

Kyseessä on neljäs poliisille ilmoitettu rikosepäily samalta alueelta runsaan kahden vuoden aikana. Aiemmat poliisitutkinnat eivät ole johtaneet tuomioihin.

Vienan reitti ja sen varren vanhat puut on luokiteltu muinaismuistolain suojaamaksi kohteeksi. Reitti yhdisti aikoinaan Pohjanlahden ja Vienanmeren. Esimerkiksi Elias Lönnrotin tiedetään käyttäneen reittiä Vienan Karjalaan suuntautuneilla runonkeruumatkoillaan 1800-luvulla.

# Metsälehden Metsäuutiset

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja