02.07.09

Metsäliitto tiivistää toimintaansa Pohjois-Suomessa

Pohjois-Suomessa aloittaa tänään 1. heinäkuuta toimintansa Metsäliiton uusi puunhankintaorganisaatio. Uuden organisaation perustaminen taustalla ovat hankintapiirien yhdistäminen sekä puunhankinnan ja toimitusprosessien toimenkuvien uudistaminen. ”Organisaatiouudistuksen taustalla on toiminnan mitoittaminen vastaamaan nykyistä puunjalostuskapasiteettia ja puun toimitusmääriä Pohjois-Suomessa”, sanoo Metsäliiton Oulun piiripäällikkö Ville Keskinen.

Pohjois-Suomessa aloittaa tänään 1. heinäkuuta toimintansa Metsäliiton uusi puunhankintaorganisaatio. Uuden organisaation perustaminen taustalla ovat hankintapiirien yhdistäminen sekä puunhankinnan ja toimitusprosessien toimenkuvien uudistaminen.

”Organisaatiouudistuksen taustalla on toiminnan mitoittaminen vastaamaan nykyistä puunjalostuskapasiteettia ja puun toimitusmääriä Pohjois-Suomessa”, sanoo Metsäliiton Oulun piiripäällikkö Ville Keskinen.

Kolmen hankintapiirin sijaan Pohjois-Suomen yksikköön kuuluu jatkossa kaksi piiriä: Oulun ja Kemin hankintapiirit. Uudet piiritoimistot sijaitsevat Oulussa ja Kemissä. Alueen kunnat taas on jaettu uudelleen näiden piirien kesken, ja Kuhmo ja Sotkamo on siirretty Joensuun hankintapiirille.

Metsänomistajan kannalta uudistus ei Kemin piiripäällikön Jarkko Parpalan mukaan tuo muutoksia Metsäliiton toimintaan. Muutamilla alueilla tosin asioidaan jatkossa uuden ostomiehen kanssa.

Nyt Metsäliitolla on hänen mukaansa kysyntää havu- ja pikkutukkileimikoista sekä metsäenergiasta.

”Kemin piirillä on hyvät mahdollisuudet ostaa kesäkorjuukelpoisia uudistus- ja harvennuskohteita sekä energiapuuta. Kuusitukkileimikoiden tarve on myös kasvanut”, Parpala sanoo.


# Metsälehden Metsäuutiset

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja