Sää

Farmit tarjoaa jäsenilleen (käyttäjätilin omistaville), jotka ovat maa- ja metsätalouden harjoittajia tai yksityisiä metsätilanomistajia, ilmaisen sääpalvelun. Sääpalvelu sisältää mm. kuntakohtaisen lyhyen aikavälin sekä 10 ja 15 vrk:n ennusteet sekä uutuutena Sadealueet-ennusteen. Farmit sääpalvelun esittelyn löydät täältä.

FarmitKaupasta voit hankkia maksullisen OmaSää-ennusteen täydentämään ilmaista sääpalvelua. Se laaditaan juuri siihen koordinaattipisteeseen, johon sinä sen haluat. Lue lisää OmaSää-ennusteen ainutlaatuisista ominaisuuksista.

Farmit -sääpalvelun käyttökausi 2014-15

Aikaisemmin ilmoittamastamme tiedosta huolimatta Farmitin ilmaisen sääpalvelun käyttökausi 2013-2014 jatkuu 14.4. 2014  jälkeen toistaiseksi.

Olemme maininneet sivustollamme, että Farmitin ilmainen sääpalvelu on voimassa 14.4.2014 asti. Jatkamme kuitenkin sääpalvelun voimassaoloaikaa toistaiseksi ilman, että sinulta vaaditaan mitään toimenpiteitä. Ilmoitamme hyvissä ajoin käyttöoikeuden päättymisestä tällä sivulla.

Sääpalvelun käyttöönotto on normaaliin tapaan edelleen mahdollista. Sääpalvelun käytön edellytykset ovat samat kuin aikaisemmin eli farmit.netin jäsenyyden ja jäsentietojen päivittämisen lisäksi edellytetään maa- tai metsätilan y-tunnuksen syöttäminen sekä erityisesti sähköpostiosoitteen ja matkapuhelinnumeron oikeellisuuden tarkistaminen. 

Lue sääpalvelun päivittämisestä tarkemmin.

Sääpalvelun käyttäminen edellyttää, että sinulla on farmit.netin käyttäjätili. Jos et ole vielä ole käyttäjätiliä, saat sen "Luo uusi käyttäjätili" -linkin kautta.

Uusi OmaSää-ennuste laaditaan juuri sinun maatilallesi!

Farmitin uusi OmaSää-ennuste on sääennuste juuri sinun toivomaasi koordinaattipisteeseen! Voit tilata ennusteen esimerkiksi omaan tilakeskukseesi, kesämökillesi tai metsäpalstallesi, eli täsmälleen sinne, minne haluat. Näin se on tarkin mahdollinen ennuste juuri sinun tarpeeseesi.

OmaSää-ennuste on aikaisemmin käytössä olleita ennusteita laajempi ja tarkempi. Foreca laatii OmaSää-ennusteet farmit.netin jäsenille (käyttäjätilin omistaville) yksinoikeudella käyttäen ennen vain raskaassa ammattikäytössä ollutta ryväsennustemenetelmää. (Katso tarkempi kuvaus OmaSää-ennusteen ominaisuuksista.)

OmaSää-ennusteen grafiikka kuvaa lämpötilojen ja sateen todennäköisyyttä. Tästä on hyötyä mm. ruiskutuksia tehtäessä (esim. joidenkin aineiden alimmat toimintalämpötilat) Myös pakkasen ja hallan vaaran arviointi on tarkempaa, kuin deterministisessä ennusteessa (esim kastelun tarve perunalla hallan uhatessa). OmaSää-ennusteen tarkkuus on muutenkin kuntakohtaista sääennustetta suurempi, sillä se ottaa huomioon myös ympäröivät vesistöt ja niiden vaikutuksen säärintamien liikkeeseen.

Hankkiessasi OmaSää-ennusteen saat käyttöösi myös palvelun mobiiliversion sekä ruiskutussään. Mobiiliversio sisältää OmaSää-ennusteen lisäksi kaikki keskeisimmät Farmitin sääpalvelun ominaisuudet helposti käytettävässä muodossa. Mobiiliversion käyttäminen edellyttää ainoastaan uudehkoa puhelinta, jossa on web-selain. Tarkemman esittelyn mobiiliversion ominaisuuksista löydät täältä. Farmitin ruiskutussää kartoittaa sääennusteita lämpötilojen, ilmankosteuden ja tuuliolojen suhteen. Ennuste kertoo kolmen tunnin aika-askelin, värisymbolein ja tekstein vallitsevat, paikkakuntakohtaiset ruiskutusolosuhteet 36 tuntia eteenpäin.

 

Otsikko: