Sää

Ongelmia sääennusteiden meteogrammien päivittymisessä?

Jos kaikki sääennusteiden meteogrammit eivät päivity ajantasaisina (ovat kenties päivittyneet viimeksi 29.6.), niin tällöin tulee tyhjentää selaimen välimuisti (poistaa väliaikaiset internettiedostot). Ongelma koskee yleensä vain meteogrammeja eli saman sääsivun muut elementit yleensä päivittyvät oikein, mutta meteogrammit eivät.

Välimuistin tyhjentäminen poistaa selaimen muistista siellä vielä olevat, ennen 29.6. käytössä olleen sivustoversiomme käyttämät "aputiedostot". Jos näitä tiedostoja ei poista, selain käyttää näitä vanhentuneita tiedostoja eivätkä sivut päivity oikein.

Edellä mainittu välimuistin tyhjentäminen tehdään selaimen asetuksissa. Se tarvitsee tehdä ainoastaan kerran, minkä jälkeen ennusteiden pitäisi toimia oikein.

 

Farmit tarjoaa jäsenilleen (käyttäjätilin omistaville), jotka ovat maa- ja metsätalouden harjoittajia tai yksityisiä metsätilanomistajia, ilmaisen sääpalvelun. Sääpalvelu sisältää mm. kuntakohtaisen lyhyen aikavälin sekä 10 ja 15 vrk:n ennusteet sekä uutuutena Sadealueet-ennusteen. Farmit sääpalvelun esittelyn löydät täältä.

FarmitKaupasta voit hankkia maksullisen OmaSää-ennusteen täydentämään ilmaista sääpalvelua. Se laaditaan juuri siihen koordinaattipisteeseen, johon sinä sen haluat. Lue lisää OmaSää-ennusteen ainutlaatuisista ominaisuuksista.

Farmit -sääpalvelun käyttökausi 2014-15

Aikaisemmin ilmoittamastamme tiedosta huolimatta Farmitin ilmaisen sääpalvelun käyttökausi 2013-2014 jatkuu 14.4. 2014  jälkeen toistaiseksi.

Olemme maininneet sivustollamme, että Farmitin ilmainen sääpalvelu on voimassa 14.4.2014 asti. Jatkamme kuitenkin sääpalvelun voimassaoloaikaa toistaiseksi ilman, että sinulta vaaditaan mitään toimenpiteitä. Ilmoitamme hyvissä ajoin käyttöoikeuden päättymisestä tällä sivulla.

Sääpalvelun käyttöönotto on normaaliin tapaan edelleen mahdollista. Sääpalvelun käytön edellytykset ovat samat kuin aikaisemmin eli farmit.netin jäsenyyden ja jäsentietojen päivittämisen lisäksi edellytetään maa- tai metsätilan y-tunnuksen syöttäminen sekä erityisesti sähköpostiosoitteen ja matkapuhelinnumeron oikeellisuuden tarkistaminen. 

Lue sääpalvelun päivittämisestä tarkemmin.

Sääpalvelun käyttäminen edellyttää, että sinulla on farmit.netin käyttäjätili. Jos et ole vielä ole käyttäjätiliä, saat sen "Luo uusi käyttäjätili" -linkin kautta.

Uusi OmaSää-ennuste laaditaan juuri sinun maatilallesi!

Farmitin uusi OmaSää-ennuste on sääennuste juuri sinun toivomaasi koordinaattipisteeseen! Voit tilata ennusteen esimerkiksi omaan tilakeskukseesi, kesämökillesi tai metsäpalstallesi, eli täsmälleen sinne, minne haluat. Näin se on tarkin mahdollinen ennuste juuri sinun tarpeeseesi.

OmaSää-ennuste on aikaisemmin käytössä olleita ennusteita laajempi ja tarkempi. Foreca laatii OmaSää-ennusteet farmit.netin jäsenille (käyttäjätilin omistaville) yksinoikeudella käyttäen ennen vain raskaassa ammattikäytössä ollutta ryväsennustemenetelmää. (Katso tarkempi kuvaus OmaSää-ennusteen ominaisuuksista.)

OmaSää-ennusteen grafiikka kuvaa lämpötilojen ja sateen todennäköisyyttä. Tästä on hyötyä mm. ruiskutuksia tehtäessä (esim. joidenkin aineiden alimmat toimintalämpötilat) Myös pakkasen ja hallan vaaran arviointi on tarkempaa, kuin deterministisessä ennusteessa (esim kastelun tarve perunalla hallan uhatessa). OmaSää-ennusteen tarkkuus on muutenkin kuntakohtaista sääennustetta suurempi, sillä se ottaa huomioon myös ympäröivät vesistöt ja niiden vaikutuksen säärintamien liikkeeseen.

Hankkiessasi OmaSää-ennusteen saat käyttöösi myös palvelun mobiiliversion sekä ruiskutussään. Mobiiliversio sisältää OmaSää-ennusteen lisäksi kaikki keskeisimmät Farmitin sääpalvelun ominaisuudet helposti käytettävässä muodossa. Mobiiliversion käyttäminen edellyttää ainoastaan uudehkoa puhelinta, jossa on web-selain. Tarkemman esittelyn mobiiliversion ominaisuuksista löydät täältä. Farmitin ruiskutussää kartoittaa sääennusteita lämpötilojen, ilmankosteuden ja tuuliolojen suhteen. Ennuste kertoo kolmen tunnin aika-askelin, värisymbolein ja tekstein vallitsevat, paikkakuntakohtaiset ruiskutusolosuhteet 36 tuntia eteenpäin.

OmaSää-ennusteen saat hankittua FarmitKaupan Sähköiset palvelut -tuoteryhmästä hintaan 69 € (sis. alv), kun sinulla on farmit.netin käyttäjätili olet ja kirjautunut käyttäjätilillesi. Käyttöoikeuden hankittuasi, voit käyttää OmaSää-ennustetta sekä sääpalvelun mobiiliversiota rajattomasti vuoden ajan. Jos et ole vielä Farmitin "normaalin" sääpalvelun käyttäjä, hankkimalla OmaSää-ennusteen, saat käyttöösi myös sen.

Otsikko: 

AIHEESEEN LIITTYVÄÄ SISÄLTÖÄ

Pe, 11. heinäkuu 2014.
Rehuista ja rehukaupasta on käyty kevään ja alkukesän mittaan vilkasta keskustelua.
Ti, 30. syyskuu 2014.
Peittaus tarkoittaa siemenviljan käsittelyä peittausaineella, jolla poistetaan siemenessä olevia taudinaiheuttajia. 
To, 14. elokuu 2014.
Tänä vuonna DON-toksiinien riski lähes koko maassa on alhainen. MTT:n punahomeen ennustemallin mukaan riski on < 25 %.
Ti, 23. syyskuu 2014.
MaitoPro-rehuihin tänä syksynä lisätyt hivenaineet varmistavat lehmien hyvää vastustuskykyä, sorkkien kuntoa sekä hedelmällisyyttä.
To, 18. syyskuu 2014.
Polyfenoleilla on antioksidanttinen vaikutus, kuten myös esimerkiksi E-vitamiinillä, C-vitamiinillä ja seleenillä kotieläinten ruokinnassa.  Polyfenolit parantavat eläimen antioksidanttistatusta ...
Ma, 25. elokuu 2014.
Parin viikon aikana pyörineet matalapaineet runsaine sadekuuroineen ovat vaikeuttaneet sadonkorjuuta erityisesti eteläisessä Suomessa.
Ma, 30. kesäkuu 2014.
Boreal tuo ensi syksyn siemenkauppaan runsaasti uusia lajikkeita. Erityisesti ohran ja kauran lajikekehitys on viime vuosina ollut varsin nopeaa.
Pe, 03. lokakuu 2014.
Syysviljoilla lumihome voi tehdä suurtakin tuhoa jos pysyvä lumi sataa sulaan maahan kuten kävi talvella 2012....
Ma, 29. syyskuu 2014.
Tilojen rakennemuutos jatkuu edelleen suomalaisessa maidontuotannossa. Tilakoko kasvaa ja samalla tilojen lukumäärä vähenee. Laajentavien tilojen onkin ennakoitava laajennuksesta koituvat haasteet.