05.07.05

Verkkotiliote maatilan käytössä

Osuuspankin Internet-palvelu www.op.fi tarjoaa maatalousyrittäjälle palveluita, joita ei ennen Internetiä voinut ollakaan. Yksi tällaisista palveluista on verkkotiliote. Verkkotiliote on Osuuspankin internetin maksuton arkisto, jossa voi milloin tahansa tarkastella ja tulostaa tiliotteet kahden viime vuoden ajalta. Arkiston voi tallentaa myös omalle koneelleen ja käsitellä tilitapahtumia vaikka taulukkolaskentaohjelmassa.

Osuuspankin Internet-palvelu www.op.fi tarjoaa maatalousyrittäjälle palveluita, joita ei ennen Internetiä voinut ollakaan. Yksi tällaisista palveluista on verkkotiliote.

Verkkotiliote on Osuuspankin internetin maksuton arkisto, jossa voi milloin tahansa tarkastella ja tulostaa tiliotteet kahden viime vuoden ajalta. Arkiston voi tallentaa myös omalle koneelleen ja käsitellä tilitapahtumia vaikka taulukkolaskentaohjelmassa.

Verkkotiliotteen myötä saa tulostettua kuitit kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kuukaudelta maksutta – ilman verkkotiliotetta maksutta tulostuvat edellisen kuukauden kuitit. Verottajalle kelpaa itse tulostettu kuitti verovähennyksen perusteeksi, yleensä myös Kela hyväksyy itse tulostetun.

Osuuspankin verkkopalvelutunnuksella voi ottaa verkkotiliotteen käyttöön vaikka heti osoitteesta www.op.fi/verkkotiliote. Kahden vuoden tiliotteet ovat käytettävissä saman tien.

Osuuspankin Internet-palvelussa omaan osuuspankkiin lähetetty asiakasviesti kulkee pankin suojatussa yhteydessä. Se on siis turvallisempi kuin sähköposti, vaikka toimii samaan tapaan. Pankki vastaa viestiisi mahdollisimman nopeasti, viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Niille, jotka tekevät yrityksen kirjanpidon itse, Osuuspankin Kultalinkki-ohjelmisto on hyvä apuväline: samalla kun käsittelee laskut, ne siirtyvät suoraan kirjanpitoon.

Yhteydenpito pankkiin onnistuu myös puhelimen tekstiviestillä, silloinkin suojatussa yhteydessä. Osoitteessa www.op.fi/langattomat kerrotaan asiasta lisää. Saat myös ohjeet, kuinka voit tarkistaa tilisi saldon tai maksaa laskuja tekstiviestin avulla.

Osuuspankilla on netissä muutakin kuin verkkopankki: osoitteessa www.mainio.net toimii yksi maamme suosituimmista hyötypalveluista. Mainiossa on useita kattavia oppaita ja parikymmentä erilaista laskuria, joiden avulla voi laatia esimerkiksi omakotitalon kustannusarvion tai tehdä perintösuunnittelua.

Mainion maksuttoman viikkokirjeen voi tilata omaan sähköpostiin. Viikkokirjeessä kerrotaan muun muassa Osuuspankin senhetkisistä Platinaeduista.

Teksti: KAARINA JUOTE

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja