28.09.05

Sikatalouden investointien hakukiellolle haetaan vuoden jatkoa

Maa- ja metsätalousministeriö esittää EU -komissiolle, että sikatalouden investointitukien hakukieltoa jatkettaisiin vuoden 2006 loppuun saakka. Hakukiellon jatkaminen edellyttää komission hyväksyntää. Voimassa oleva hakukielto päättyy tämän vuoden lopussa. Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt myös selvittää eri toteutusvaihtoehtoja tulotukien porrastamiseksi sikataloudessa. Porrastuksen käyttöönotosta päätetään erikseen ennen vuoden 2006 loppua.

Maa- ja metsätalousministeriö esittää EU -komissiolle, että sikatalouden investointitukien hakukieltoa jatkettaisiin vuoden 2006 loppuun saakka. Hakukiellon jatkaminen edellyttää komission hyväksyntää. Voimassa oleva hakukielto päättyy tämän vuoden lopussa.

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt myös selvittää eri toteutusvaihtoehtoja tulotukien porrastamiseksi sikataloudessa. Porrastuksen käyttöönotosta päätetään erikseen ennen vuoden 2006 loppua.

Hakukiellosta huolimatta voitaisiin nykyiseen tapaan tukea peruskorjauksia, jotka eivät lisää tuotantokapasiteettia. Lisäksi tukea voitaisiin myöntää aloittamistukipäätöksen saaneille sikataloutta harjoittaville nuorille viljelijöille, joiden on osoitettava tilansa elinkelpoisuus kolmen vuoden kuluttua tilanpidon aloittamisesta ja joiden on aloittamistuen lisäavustuksen saadakseen laajennettava sikatalouttaan rakentamisinvestoinnin avulla.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja