14.10.05

Salaojituksen investointituelle hakukielto

Salaojitusta koskevia investointitukihakemuksia ei voi jättää TE-keskuksiin perjantaista 14. lokakuuta alkaen. Syynä hakukieltoon on lähinnä tarve kehittää salaojituksen teknisiä vaatimuksia. Maa- ja metsätalousministeriö on asettamassa työryhmän pohtimaan salaojitustuen ehtoja, muun muassa peltosalaojituksen laatuvaatimuksia ja tarvetta asettaa hyväksyttävä enimmäiskustannus joko hehtaaria tai ojametriä tai molempia kohden.

Salaojitusta koskevia investointitukihakemuksia ei voi jättää TE-keskuksiin perjantaista 14. lokakuuta alkaen. Syynä hakukieltoon on lähinnä tarve kehittää salaojituksen teknisiä vaatimuksia.

Maa- ja metsätalousministeriö on asettamassa työryhmän pohtimaan salaojitustuen ehtoja, muun muassa peltosalaojituksen laatuvaatimuksia ja tarvetta asettaa hyväksyttävä enimmäiskustannus joko hehtaaria tai ojametriä tai molempia kohden.

Tällä hetkellä tuen myöntämisen edellytyksenä on, että salaojitussuunnitelma ja -kustannusarvio ovat riittävän ammattitaidon omaavan suunnittelija laatimia, mutta myös salaojituksen laadulle halutaan asettaa vaatimuksia. Hakukielto jatkuu, kunnes työryhmä on saanut esityksensä valmiiksi ja tarvittavat säädösmuutokset on tehty. Hakukielto voitaneen purkaa viimeistään maaliskuussa 2006.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja