26.10.05

Tapaturmavakuutus tuotantoeläimille

Erilaiset tapaturmat vaanivat niin karjatilan työntekijöitä kuin eläimiäkin. Eläinten tapaturmat ovat yleensä ihmisen, toisten eläinten tai sääolosuhteiden aiheuttamia, mutta entistä useammin vahingon syy löytyy teknologian pettämisestä. Tällaisen tapaturman seuraukset voivat olla hyvinkin dramaattiset ja sellaisesta on esimerkki kuukauden vahinkotapauksen kuvauksessa. Eläimet on yleensä vakuutettu hyvin tulipalon varalta. Toisin on muiden tapaturmien osalta.

Erilaiset tapaturmat vaanivat niin karjatilan työntekijöitä kuin eläimiäkin. Eläinten tapaturmat ovat yleensä ihmisen, toisten eläinten tai sääolosuhteiden aiheuttamia, mutta entistä useammin vahingon syy löytyy teknologian pettämisestä. Tällaisen tapaturman seuraukset voivat olla hyvinkin dramaattiset ja sellaisesta on esimerkki kuukauden vahinkotapauksen kuvauksessa.

Eläimet on yleensä vakuutettu hyvin tulipalon varalta. Toisin on muiden tapaturmien osalta. Vain pieni osa tuotantoeläimistä on vakuutettu tapaturmien saati sairauksien varalta. Syykin tähän on selvä; palovakuutusta laajemman turvatason vakuutukset koetaan liian kalliiksi.

Lähivakuutuksen uusi Farmi maatilan vakuutus sisältää tuotantoeläinten vakuutuksen, jonka hintaan asiakas voi itse vaikuttaa. Vakuutusta varten tehdään valinnat turvatasosta, korvauskynnyksestä sekä korvauksen laajuudesta. Kukin näistä ominaisuuksista voidaan määrittää eläinlajeittain. Karjatilallinen päättää kuolleisuuden korvauskynnyksen, jonka ylittyessä vakuutus astuu kuvaan. Mitä korkeammaksi korvauskynnys määritetään, sitä edullisemmaksi vakuutusmaksu muodostuu. Korvauksen laajuudeksi määritetään teurasarvo tai käypä arvo. Farmi maatilan vakuutuksessa voidaan rakentaa erilaiset turvat lehmille ja nuorkarjalle, samoin kuin emakoille ja lihasioille.

Farmi maatilan vakuutuksen tapaturmaisen kuoleman kattava turvataso koostuu 19 nimetystä tapaturmasta, jotka korvataan sovitun korvauskynnyksen ylittyessä. Muun muassa kuukauden vahinkotapauksessa esiintynyt akuutti ylensyönti on yksi näistä korvattavista vahinkotapahtumista.


Kuukauden vahinkotapaus, Akuutti ylensyönti >>

Farmi maatilan vakuutus >>

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja