28.12.05

Lähivakuutus pärjäsi asiakastyytyväisyystutkimuksessa

Lähivakuutuksen asiakastyytyväisyysindeksi on alan toiseksi paras. Tämä käy ilmi juuri valmistuneesta kansainvälisestä EPSI Rating -asiakastyytyväisyystutkimuksesta. Tutkimuksessa tutkittiin vahinkovakuutusyhtiöiden asiakkaiden tyytyväisyyttä ja asiakasuskollisuutta Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä Venäjällä. Tutkimuksessa selvitettiin vakuutusyhtiöiden yksityis- ja yritysasiakkaiden mielipiteet omasta yhtiöstään. Asiakkaat arvioivat mm. yhtiön yleistä imagoa, sen tuotteiden ja palvelun laatua sekä aikovatko he olla jatkossakin saman yhtiön asiakas.

Lähivakuutuksen asiakastyytyväisyysindeksi on alan toiseksi paras. Tämä käy ilmi juuri valmistuneesta kansainvälisestä EPSI Rating -asiakastyytyväisyystutkimuksesta. Tutkimuksessa tutkittiin vahinkovakuutusyhtiöiden asiakkaiden tyytyväisyyttä ja asiakasuskollisuutta Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä Venäjällä.

Tutkimuksessa selvitettiin vakuutusyhtiöiden yksityis- ja yritysasiakkaiden mielipiteet omasta yhtiöstään. Asiakkaat arvioivat mm. yhtiön yleistä imagoa, sen tuotteiden ja palvelun laatua sekä aikovatko he olla jatkossakin saman yhtiön asiakas.

Vakuutusyhtiöiden yksityisasiakkaiden asiakastyytyväisyysindeksit olivat Suomessa seuraavat:

Asiakastyytyväisyysindeksi 2005 (asteikolla 0-100)

1. Fennia 73,5

1. Lähivakuutus 73,5

1. Muut yhtiöt 73,5

4. Tapiola 72,4

5. If 68,9

6. Pohjola 68,8

Tyytyväisimmät yksityisasiakkaat ovat Fennialla ja Lähivakuutuksella sekä ryhmällä "Muut yhtiöt", johon kuuluu mm. sellaisia yhtiöitä kuin Veritas ja Turva. Tapiola sijoittuu vahinkovakuutusyhtiöiden keskikastiin. Perää asiakastyytyväisyydessä pitävät If ja Pohjola (68,8).

Yritysasiakkaiden asiakastyytyväisyysindeksit olivat seuraavat:

Asiakastyytyväisyysindeksi 2005 (asteikolla 0-100)

1. Fennia 75,4

2. Muut yhtiöt 74,6

3. Tapiola 72,4

4. If 71,7

5. Pohjola 71,6

Fennialla on tyytyväisimmät yritysasiakkaat. Toiseksi yrityspuolella tulee ryhmä "Muut yhtiöt", johon kuuluvat on mm. Lähivakuutus, A-Vakuutus, Veritas, Turva ja Varma. Tapiola on yrityspuolellakin asiakastyytyväisyyden keskikastia. Perää asiakastyytyväisyydessä pitävät If ja Pohjola.

Kun tarkastellaan sitä, mistä asiakkaiden tyytyväisyys tai tyytymättömyys eri yhtiöissä johtuu, niin erot eri yhtiöiden välillä eivät ole suuria vakuutustuotteiden osalta. Sijaan palvelun laadussa ja hintamielikuvassa on asiakkaiden mielestä merkitseviä eroja.

Kaikkiaan Suomessa vahinkovakuutusyhtiöiden asiakkaat ovat tyytyväisempiä kuin muissa Pohjoismaissa.

Tutkimuksen tiedot kerättiin lokakuussa puhelinhaastatteluilla. Vastaajia pyydettiin arvioimaan sitä vahinkovakuutusyhtiötä, jonka asiakkaita pääasiallisesti ovat. Tutkimuksessa haastateltiin 250 asiakasta jokaisesta merkittävästä yhtiöstä. Vastaajat valittiin satunnaisotannalla. Tutkimus on osa Euroopan-laajuista EPSI Rating -ohjelman asiakastyytyväisyystutkimusta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja