02.01.06

Yleisin traktorivahinko on tieltä tai pellolta suistuminen

Lähivakuutuksen tilaamassa agrologiopiskelija Tommi Hakalan tekemässä opinnäytetyössä selvitettiin minkälaisia läheltä piti -tilanteita ja vahinkoja maatiloilla tapahtuu traktoreiden kanssa työskenneltäessä. Lähivakuutuksessa oltiin erityisesti kiinnostuneita, tapahtuuko urakointia tekeville enemmän vahinkoja kuin ei-urakoiville. Tietoja näihin kysymyksiin saatiin Farmit.netissä julkaistulla kyselyllä, johon oli mahdollista vastata keväällä 2005 kahden viikon ajan. Vastauksia kyselyyn tuli 180.

Lähivakuutuksen tilaamassa agrologiopiskelija Tommi Hakalan tekemässä opinnäytetyössä selvitettiin minkälaisia läheltä piti -tilanteita ja vahinkoja maatiloilla tapahtuu traktoreiden kanssa työskenneltäessä. Lähivakuutuksessa oltiin erityisesti kiinnostuneita, tapahtuuko urakointia tekeville enemmän vahinkoja kuin ei-urakoiville.

Tietoja näihin kysymyksiin saatiin Farmit.netissä julkaistulla kyselyllä, johon oli mahdollista vastata keväällä 2005 kahden viikon ajan. Vastauksia kyselyyn tuli 180. Yhteensä 174 vastaajalle oli tapahtunut läheltä piti -tilanteita ja 114 vastaajalle oli tapahtunut vahinkoja.

Kyselyn tuloksista kävi ilmi, että selvästi yleisin läheltä piti -tilanne ja vahinko oli tieltä tai pellolta suistuminen. Toiseksi yleisimpiä olivat törmäykset. Vahinkojen keskeisimmäksi syyksi oli lähes puolessa vastauksista mainittu kiire.

Kyselyyn vastanneista yli puolet olivat urakoineet traktoreillaan vuoden 2004 aikana. Kyselyn tulosten perusteella urakointia tekeville ei tapahdu vahinkoja sen enempää kuin ei-urakoivillekaan.

Tarkemmin työn tuloksiin voi tutustua Hämeen Ammattikorkeakoulussa, Mustialan kirjastossa sekä koulun Internet-sivuilla osoitteessa www.mustiala.hamk.fi.

Tutustu traktorin törmäysvahinkoon >>

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja