27.01.06

Tiedossa myyrätuhoja

Metsäntutkimuslaitoksen mukaan myyräkannat ovat nyt poikkeuksellisen korkeita ja tämä aiheuttaa selvän riskin taimikoille. Tuhoriski on suurin metsitetyillä pelloilla ja rehevien metsämaiden nuorissa taimikoissa. Taimikkotuhoja eniten aiheuttavan peltomyyrän kanta on suurimmillaan 15 vuoteen Etelä- ja Länsi-Suomessa. Myös metsämyyrätiheydet ovat monin paikoin ennätystasolla. Metsämyyrät aiheuttavat erityisesti monilatvaisuutta ja rangan vaihtoa. Peltomyyrän tuhot ovat yleensä vielä pahempia, koko taimen tuhoavia.

Metsäntutkimuslaitoksen mukaan myyräkannat ovat nyt poikkeuksellisen korkeita ja tämä aiheuttaa selvän riskin taimikoille. Tuhoriski on suurin metsitetyillä pelloilla ja rehevien metsämaiden nuorissa taimikoissa.

Taimikkotuhoja eniten aiheuttavan peltomyyrän kanta on suurimmillaan 15 vuoteen Etelä- ja Länsi-Suomessa. Myös metsämyyrätiheydet ovat monin paikoin ennätystasolla. Metsämyyrät aiheuttavat erityisesti monilatvaisuutta ja rangan vaihtoa. Peltomyyrän tuhot ovat yleensä vielä pahempia, koko taimen tuhoavia.

Myyrätuhoja voi torjua erilaisin suojaputkin ja verkoin, mutta tuhojen varalta voi myös ottaa vakuutuksen.

Lähivakuutus uudisti metsävakuutuksensa viime syksynä. Uuden metsävakuutuksen laaja turvataso antaa kattavan suojan erilaisten taimikkovahinkojen varalta. Vakuutus korvaa tulen, sammutustoimien, myrskyn, lumituhojen, tulvan, ilkivallan, hyönteisten, sienitautien, jyrsijöiden, lintujen, jänisten ja metsäkauriin taimikoille aiheuttamia vahinkoja. Metsävakuutuksen voi liittää Farmi maatilan vakuutukseen tai Kotivakuutukseen.

Kysy lisää Lähivakuutuksesta >>
www.lahivakuutus.fi >>

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja