22.08.06

Leikkuupuimuri ei tarvitse liikennevakuutusta

Tieliikennelaissa on erikseen vapautettu tietyt työkoneet, kuten sadonkorjuukoneet, vakuuttamisvelvollisuudesta. Näiden koneiden kanssa aiheutetut vastapuolen esinevahingot korvataan koneen käyttäjän tai omistajan vastuuvakuutuksesta. Kannatta siis varmistaa, että vastuuvakuutus on voimassa. Traktori ei ole tieliikennelaissa tarkoitettu sadonkorjuukone ja se pitää liikennevakuuttaa. Tieliikennelain mukaan ajoneuvossa on oltava liikennevakuutus, jos sitä käytetään tieliikennelain tarkoittamaan ajoon.

Tieliikennelaissa on erikseen vapautettu tietyt työkoneet, kuten sadonkorjuukoneet, vakuuttamisvelvollisuudesta. Näiden koneiden kanssa aiheutetut vastapuolen esinevahingot korvataan koneen käyttäjän tai omistajan vastuuvakuutuksesta. Kannatta siis varmistaa, että vastuuvakuutus on voimassa.

Traktori ei ole tieliikennelaissa tarkoitettu sadonkorjuukone ja se pitää liikennevakuuttaa. Tieliikennelain mukaan ajoneuvossa on oltava liikennevakuutus, jos sitä käytetään tieliikennelain tarkoittamaan ajoon. Edellä mainitun lain mukaista ajoa on muun muassa kaikki siirtoajo moottoriajoneuvolla alueella, joka ei ole suljettu. Suljettu alue on aidattu tai vartioitu alue, jonne pääsy ulkopuolisilta on estetty. Yleisesti kuvitellaan, ettei ns. peltoauto tai pihatraktori tarvitse vakuutusta. Tieto on virheellinen. Se, että kilvet on luovutettu, ei poista vakuuttamisvelvollisuutta.

Kun traktori työskentelee pellolla vaikkapa kylvötyössä, se ei ole tieliikennelain tarkoittamassa käytössä. Mutta, kun tyhjää kylvökonetta lähdetään täyttämään, onkin kyse jo siirtoajosta, ja ollaan edellä mainitun lain piirissä, vaikka ajettaisiin pellolla.

Traktorin liikennevakuutuksen saa kaikista vakuutusyhtiöistä ja se maksaa noin 30 - 50 euroa.

Ota yhteyttä Lähivakuutukseen ja tarkista vakuutusturvasi!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja