Valmistautuminen untuvikkojen halliin tuloon

29.04.10

Valmistautuminen untuvikkojen halliin tuloon

30.12.2002

Untuvikkojen täytyy löytää vettä nopeasti halliin siirron jälkeen

Veden löytäminen heti siirron jälkeen on tärkeää linnun elinvoimaisuudelle ja kasvun alkuun lähtemiselle. Jos veden kulutus on pientä, näkyy vaikutus myös rehunkulutuksessa ja kasvussa. Sen vuoksi on tärkeää tarkistaa ennen lintujen tuloa, että vettä tulee nipoista.

Käy juuri ennen lintujen tuloa tai heti siirron jälkeen nippalinjojen päällyset läpi harjalla kevyesti painaen, jotta nippojen päähän muodostuisi vesipisara, joka houkuttelee untuvikkoa nipalle. Jos käytetään kuppeja, täytyy kupit täyttää niin täyteen kuin mahdollista, jotta veden pinta olisi korkealla. Vedessä ei saisi olla mitään outoa makua esim. jäännöksiä puhdistusaineista. Muista huuhdella nippalinjat hyvin pesun jälkeen. Juoksuta vettä nippalinjojen läpi muutamaa tuntia ennen lintujen tuloa, jotta nipoissa odottaisi raikas vesi.

Huomio myös pehkun lämpötilaan
Hyvän alkuun lähdön varmistamiseksi myös hallin pohjan lämpötilalla on oma tärkeytensä. Lattian lämmittämisellä ennen pehkun sisääntuontia voidaan tasaannuttaa myös untuvikon tasolla olevia olosuhteita. Jos pehku tuodaan kylmälle lattialle, toimii pehku eristeenä ja lattia saattaa jäädä kylmäksi. Vaikka hallin lämpötila olisi tavoiteltu ja tasaannutettu jo hyvissä ajoin, voi lattiapinnassa oleva lämpötila olla vielä epäsuotuisa linnulle.


Palaa edelliselle sivulle