Kasvinsuojelu

30.05.11

Kasvinsuojelu

Kuivuus, märkyys, helle, halla ja ravinnepuutokset stressaavat kasvustoa. Ruiskuta vain hyväkuntoisia kasvustoja. Ruiskutussään optimoinnilla voi vaikuttaa saatavaan torjuntatehoon. Harvan kasvuston rikkatorjunta on tehtävä erityisen huolella. Kasvuston ollessa rehevä laon- ja kasvitautientorjuntaa suositellaan varmistamaan runsas ja hyvälaatuinen sato. Kasvitaudeille edullisena vuonna kasvunsääteen kanssa kannattaa aina käyttää tautiainetta. Tautientorjunta lisää tautisena vuonna jyväkokoa ja tärkkelyspitoisuutta.

Kuivuus, märkyys, helle, halla ja ravinnepuutokset stressaavat kasvustoa. Ruiskuta vain hyväkuntoisia kasvustoja. Ruiskutussään optimoinnilla voi vaikuttaa saatavaan torjuntatehoon. Harvan kasvuston rikkatorjunta on tehtävä erityisen huolella. Kasvuston ollessa rehevä laon- ja kasvitautientorjuntaa suositellaan varmistamaan runsas ja hyvälaatuinen sato. Kasvitaudeille edullisena vuonna kasvunsääteen kanssa kannattaa aina käyttää tautiainetta.

Tautientorjunta lisää tautisena vuonna jyväkokoa ja tärkkelyspitoisuutta. Kasvunsääde varmistaa pystyn kasvuston, jolloin ravinteet ja vesi pääsevät kulkeutumaan jyviin.