Aloita kasvukausi puhtaalla ruiskulla

Kasvukausi on käynnistynyt ja kasvinsuojeluruiskutukset ovat käymässä ajankohtaisiksi. Ruiskun käyttöönottohuollon yhteydessä kannattaa varmistaa, ettei ruiskuun ole viime vuodelta jäänyt torjunta-ainejäämiä, jotka saattavat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä ensimmäisissä ruiskutuksissa.
Kasvukausi on käynnistynyt ja kasvinsuojeluruiskutukset ovat käymässä ajankohtaisiksi. Ruiskun käyttöönottohuollon yhteydessä kannattaa varmistaa, ettei ruiskuun ole viime vuodelta jäänyt torjunta-ainejäämiä, jotka saattavat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä ensimmäisissä ruiskutuksissa. Samalla saat puhdistettua ruiskun myös pumpussa talvella olleesta glykolista, joka aiheuttaa helposti vaahtoamista.

Jotta varmistat ruiskutuksen sujuvuuden nyt ja myöhemmin kannattaa ruisku puhdistaa säännönmukaisesti.


Ruiskun pesu tehokkaalla, juuri tähän käyttötarkoitukseen suunnitellulla pesuaineella on edullinen vakuutus mahdollisia vioituksia vastaan. Tehokkaita valmisteita ovat esim. AllClear Extra, Ruiskun TehoPesu tai Super-pesuaine.

Ruiskunpesu on helppoa ja edullista erityisesti, jos tankin sisällä on erillinen pesusuutin. Tällöin pesunestettä tarvitaan vain 10 % tankin tilavuudesta. Esimerkiksi 1000 litran säiliön pesuun tarvitaan 100 litraa vettä eli 0,5 l All Clear Extraa. Tankin pesun hinnaksi tulee n. 2,5 euroa. Normaalisti tankillisella ajaa viisi hehtaaria, ja kustannus on n. 0,5 euroa/ha, vaikka ruiskun pesisi jokaisen ruiskullisen jälkeen. Koska pesu on järkevää vain kun ruiskutukset lopetetaan tai vaihdetaan viljelykasvilta toiselle, on kustannus vielä monin kerroin pienempi. Kenenkään ei tulisi riskeerata satoaan muutaman sentin säästön vuoksi!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja