Kevään glyfosaatti-käsittelyllä etumatkaa viljelykasveille

Perinteisestä kynnöstä luopuminen aiheuttaa sen, että kasvinsuojeluun pitää paneutua entistä paremmin ja käyttää ruiskutuksiin enemmän aikaa. Glyfosaatti-ruiskutuksella ennen kylvöä tai pian sen jälkeen hävität pinnalla olevat rikkakasvit. Vilja saa tasoitusta kilpailussa vedestä ja ravinteista. Kevätruiskutuksen teho juolavehnään ei ole kuitenkaan yhtä hyvä kuin syksykäsittelyn, mutta välttämätön monella tilalla. Viljapellot ennen suorakylvöä tai sen jälkeen

Perinteisestä kynnöstä luopuminen aiheuttaa sen, että kasvinsuojeluun pitää paneutua entistä paremmin ja käyttää ruiskutuksiin enemmän aikaa. Glyfosaatti-ruiskutuksella ennen kylvöä tai pian sen jälkeen hävität pinnalla olevat rikkakasvit. Vilja saa tasoitusta kilpailussa vedestä ja ravinteista. Kevätruiskutuksen teho juolavehnään ei ole kuitenkaan yhtä hyvä kuin syksykäsittelyn, mutta välttämätön monella tilalla.

Viljapellot ennen suorakylvöä tai sen jälkeen

Jos sänkipellossa ei ole juurikaan juolavehnää, ruiskutus kannattaa tehdä mahdollisimman myöhään, juuri ennen kylvöä. Silloin mahdollisimman moni rikkakasvi ehtii itää ja ruiskutus tehoaa niihin. Jos Rambo 360 tai Roundup Bio ruiskutetaan aamulla, pellon voi jo illansuussa kylvää.

Jos juolavehnää on lohkolla paljon, ruiskutus kannattaa tehdä vasta kun joulavehnään on kehittynyt 3 lehteä. Lisäksi ruiskutus pitäisi tehdä noin viikkoa ennen kylvöä. Silloin glyfosaatti ehtii kulkeutua myös juuristoon ja ruiskutuksen teho paranee.

Houkutteleva vaihtoehto, ruiskutus kylvön jälkeen, on kaikista huonoin ratkaisu. Kylvössä vantaat rikkovat juolavehnän lehtimassa, joten jäljelle jää vähän lehtipinta-alaa, joka ottaisi ruiskutusnesteen vastaan. Suorakylvettäessä ajetaan yleensä aika vauhdikkaasti, joten multa lentää pellolla ja peittää helposti ison osan rikkakasvin lehdistä. Epävakaisten ilmojen aikana saattaa myös sadekuuro yllättää kylvön jälkeen, ja ruiskutus jää kokonaan tekemättä.

Käyttökohde: Käyttömäärä:
Rambo 360 ja Roundup Bio
Ennen suorakylvöä tai sen jälkeen
-juolavehnä 3 l /ha +0,5 l kiinnitettä
-leveälehtiset rikat 1,5 l /ha +0,5 l kiinnitettä
-talvehtinut saunakukka 3 l /ha +0,5 l kiinnitettä
Ennen kylvöä
-huonosti talvehtinut vilja 1,5 l /ha +0,5 l kiinnitettä

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja