Kylvöt likimain normaalissa aikataulussa

ProAgrian Kasvutilannekatsauksen mukaan Satakunnassa, Pirkanmaalla, Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjoiskarjalassa kevätkylvöt ovat aivan alussa kuten useimpina vuosina. Pohjois-Savon edullisimmilla mailla ensimmäisille ohran ja kauran kevätkylvöille päästiin kuitenkin jo noin 10 päivää normaalia aikaisemmin ja kylvökset ovat tulossa oraalle. Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla routaa on vielä yleisesti noin 10 cm, koska kuiva kevät on hidastanut ruodan sulamista.

ProAgrian Kasvutilannekatsauksen mukaan Satakunnassa, Pirkanmaalla, Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjoiskarjalassa kevätkylvöt ovat aivan alussa kuten useimpina vuosina. Pohjois-Savon edullisimmilla mailla ensimmäisille ohran ja kauran kevätkylvöille päästiin kuitenkin jo noin 10 päivää normaalia aikaisemmin ja kylvökset ovat tulossa oraalle. Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla routaa on vielä yleisesti noin 10 cm, koska kuiva kevät on hidastanut ruodan sulamista. ProAgria ennustaa Pohjanmaan kylvöjen alkavan lähipäivinä, Kainuun kaurakylvöille on jo lähdetty muutama päivä sitten.

Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa viljan kylvöt ovat jo yli puolen välin. Varsinais-Suomen kevätrypsialasta on kylvetty noin kolmasosa ja Uudellamaalla neljäsosa. Muualla Etelä-Suomessa rypsin kylvöt odottavat vielä parempia säitä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja