Sipulilla rikkakasvitorjunta on kohta ajankohtaista

Istukassipulilta siemenrikkakasvien torjunta on pian ajankohtaista.

Istukassipulilta siemenrikkakasvien torjunta on pian ajankohtaista. Fenix 1,5 - 2,0 l/ha ennen rikkakasvien taimelletuloa ja uusintaruiskutus tankkiseoksella Fenix 0,7 l/ha / Goltix tai Meta 1,0 - 1,5 kg tai l /ha rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella pitää pellon puhtaana. Tarvittaessa tankkiseos voidaan ruiskuttaa toisenkin kerran kun rikkakasvit taas ovat taimettuneet.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös lehtivaikutteista Totrilia 1,5 - 2,0 l/ha sipulin 3-4 lehtiasteella, kun kasvusto on 10-15 cm korkea. Totrilia voit käyttää myös ohjelmana maavaikutteisten Fenixin ja Goltixin jälkeen.

Varhaissipulilla ruiskutetaan Fenix heti sipulin istuttamisen jälkeen annoksella 1,5 - 2,0 l/ha ja toinen ruiskutus tarvittaessa Goltix tai Meta 2,0 - 3,0 kg tai l/ha rikkojen ollessa uudestaan taimella.

Kylvö- ja taimisipuleille voit käyttää Totrilia joko yksin tai täydentämään toisen valmisteen tehoa. Stomp tehoaa sekä lehtien että juurten kautta. Ruiskuta kylvösipuli Stompilla heti kylvön jälkeen tai viimeistään viikkoa ennen sipulin taimettumista. Käyttömäärä on 2-5 l/ha. Uusi käsittely sipulin ollessa 8-15 cm korkea. Uusintaruiskutus voidaan tehdä myös seoksena Totrilin kanssa: Stomp 2 l/ha + Totril 0,3 l/ha.

Juolavehnän ja muiden heinämäisten rikkakasvien torjuntaan voidaan käyttää Agilia tai Targa Superia mutta vasta, kun juolavehnässä on 4 - 6 lehteä. Varoaika juolavehnäntorjunnassa on 45 vrk.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja