100 päivää kylvöihin - uusimmat routamittaukset Köyliöstä

Sydäntalvi on parhaillaan päällä ja ajatukset voivat olla muissa kuin tulevissa toukotöissä. Kuitenkin muutama ajatus olisi syytä käyttää lähikuukausille. Viimeistään nyt tulisi selvittää tilan oman siemenen itävyys - yllätyksiä voi tulla. Kesän korjuuolot olivat hankalat, viljaa puitiin märkänä, eikä puintivaurioiltakaan vältytty. Vaikka Suomi sai EU:lta 75 % itävyyspoikkeusluvan sertifioidulle siemenelle, ei kaikille tule siementä riittämään. Erityisesti pulaa on ohran ja kauran siemenestä.

Sydäntalvi on parhaillaan päällä ja ajatukset voivat olla muissa kuin tulevissa toukotöissä. Kuitenkin muutama ajatus olisi syytä käyttää lähikuukausille. Viimeistään nyt tulisi selvittää tilan oman siemenen itävyys - yllätyksiä voi tulla. Kesän korjuuolot olivat hankalat, viljaa puitiin märkänä, eikä puintivaurioiltakaan vältytty. Vaikka Suomi sai EU:lta 75 % itävyyspoikkeusluvan sertifioidulle siemenelle, ei kaikille tule siementä riittämään. Erityisesti pulaa on ohran ja kauran siemenestä. Öljykasvien siementä on kuitenkin riittävästi tarjolla, joten viljelysuunnitelmia tehdessä kannattaa huomioida tämä.

Routatietoja Farmittiin toimittaa Räpin koetila Köyliöstä, sekä Yara Kotkaniemen tutkimusasema Vihdistä (ed. mittaus 21.1.2013). Räpillä tutkimuksia varten on pystytetty viisi mittauspistettä, joiden keskiarvo on varsinainen tulos. Routatiedoissa kerrotaan roudan ylä- ja alapinta ja lisäksi lumipeitteen syvyys. Nyt viimeisen viikon aikana routa on painunut selvästi syvemmälle maahan kiristyneiden pakkasten johdosta.

Räpin tila on ollut Lännen Tehtaiden koetilana vuodesta 1954. Tilalla toteutetaan Apetit Pakasteen ja Sucroksen sopimusviljelyä sekä koetoimintaa.

Berner Oy - Kasvinsuojelu ja Puutarhanhoito

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja