Pixxaro Premium – Uusi standardi rikkakasvien torjuntaan viljoilla

Viljelijöiden kokemukset viime vuosilta Pixxaro Premiumista ovat erinomaisia, ja siitä onkin tullut yksi suosituimmista viljojen rikkakasvien torjunta-aineista.

Luotettavan tehokas

Pixxaro EC:n ja Premium Classic SX:n yhteisteho hakee vertaistaan, ja se kestää vertailun muihin markkinoiden huippuvalmisteisiin, vaikka onkin hehtaarikustannukseltaan varsin maltillinen. Viljelijöiden kokemukset viime vuosilta Pixxaro Premiumista ovat erinomaisia, ja siitä onkin tullut yksi suosituimmista viljojen rikkakasvien torjunta-aineista.

Gramma-aineita kestävät pihatähtimö, pillike ja savikka, sekä muut yleisimmät viljapeltojen perusrikkakasvit kuuluvat Pixxaro Premiumin tehoalueeseen. Myös ohdakkeen ja valvatin kasvu pysähtyy ja maan päälliset osat kuihtuvat.

Pixxaron yksi erittäin pidetty ominaisuus on, että sen teho näkyy nopeasti. Jo muutaman tunnin kuluttua ruiskutuksesta ensimmäiset merkit tehosta näkyvät. Premium Classic SX:n tehoaine vaikuttaa heti ruiskutuksen jälkeen kasvupisteisiin pysäyttäen rikkakasvien kasvun, ja Pixxaron tehoaineet saavat lehdet kiertymään näkyvästi ja kuihtumaan.

Joustava käyttöaika

Pixxaro Premium joustaa viljelijän tarpeiden mukaan. Normaalisti rikkakasviruiskutus tehdään pensomisen aikana, jolloin Pixxaro Premium pakkaus riittää 20 hehtaarille. Mikäli rikkaruiskutus viivästyy sääolosuhteiden tai jonkin muun syyn takia, Pixxaro Premiumin käyttömäärää suurentamalla voidaan rikkakasvien torjunta tehdä korrenkasvun aikana aina lippulehdelle asti, (kauralla pensomisen loppuun). Tällöin Pixxaro Premium -pakkaus ruiskutetaan 15 hehtaarille. Toki pitää muistaa, että paras teho rikkakasveihin saadaan niiden ollessa pieniä. Rikkakasvien ollessa suuria ja etenkin niiden jo kukkiessa, Pixxaro Premiuminkaan tehot eivät ole enää välttämättä täydelliset, mutta silti torjunnasta on hyötyä, eikä torjuntaa pidä jättää tekemättä.

Pixxaro Premium on myös erittäin joustava ruiskutusolosuhteiden puolesta, ja tuulettomat ruiskutukseen käytettävissä olevat hetket pystytään käyttämään tehokkaasti hyväksi. Se voidaan ruiskuttaa lämpötilan ollessa +5 ja +25 asteen välillä eikä ilman- tai maankosteudella ole tehojen kannalta merkitystä.

Pixxaro Premium -pakkaus – testattua tehoa

Pixxaro Premiumin testaukseen on panostettu usean vuoden ajan Cortevan, Hankkijan ja viljelijöiden tiiviissä yhteistyössä jo ennen sen markkinoille tuloa. Näillä laajoilla todellisessa viljelyssä tehdyillä peltomittakaavan kokeilla ollaan kerätty paljon tietoa Pixxaro Premiumin tehoista eri rikkakasveihin erilaisissa olosuhteissa ja seoksissa, jolloin tuotteen käytössä pystytään neuvomaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Pixxaro Premium -pakkaus sisältää 5 l Pixxaro EC, 240 g Premium Classic SX ja 2x1 l kiinnitettä. Käyttömäärä kaikille kevätviljoille korren kasvun alkuun mennessä on Pixxaro EX 0,25 l/ha + Premium Classic SX 12 g/ha + 0,1 l/ha kiinnitettä. Kauraa lukuunottamatta muilla viljoilla voidaan käyttää korotettua käyttömäärää myöhäisissä ruiskutuksissa tai rikkakasvien ollessa isoja, jolloin pakkaus jaetaan 15 hehtaarille: Pixxaro EC 0,33 l/ha + Premium Classic SX 16 g/ha + 0,1 l/ha kiinnitettä. Syysviljoilla käytetään tätä korkeampaa käyttömäärää ja lisäksi Premium Classicin määrää nostetaan lisää torjuttaessa saunakukkaa.

Pixxaro Premium pakkausta myy Hankkija.

Jutun tekijät Corteva ja FMC

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja