Tripali® - uusi vaihtoehto rikkojen torjuntaan syys- ja kevätviljoilla

Tripali® on kolmen tehoaineen valmiiksi mietitty seos hankalien rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätviljoilla.

Kolmen tehoaineen seos

Tripali® on kolmen tehoaineen valmiiksi mietitty seos hankalien rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätviljoilla. Tripali® sisältää metsulfuronia, tribenuronia sekä florasulamia ja tehoaa yli 60 rikkakasviin.

Tripalilla saadaan torjuttua sekä syksyllä että keväällä itäneet rikkakasvit. Rikkatorjunnan tekeminen syksyllä on vielä melko harvinaista, joten syksyllä itäneet rikkakasvit voivat olla keväällä ruiskutuksen aikaan jo isoja. Tällöin on tarpeen valita valmiste, jolla on hyvä teho myös syysitoisiin rikkoihin.

Tripalilla on erinomainen teho mm. saunakukkaan, orvokkiin, lutukkaan, jauhosavikkaan, rikkasinapppiin, kiertotattareen, peippeihin ja peltotaskuruohoon. Mataraan, ohdakkeeseen ja valvattiin Tripalilla on myös erittäin hyvä teho. Tripali® on testattu NSL Västankvarnin ja Luken koeasemilla sekä myös käytännössä viljapelloilla. Rikkatehot ja käyttökokemukset ovat olleet hyviä.

Joustava käyttöaika

Tripali® on systeeminen rikkakasviaine, jolla on sekä lehti- että maavaikutusta. Tämä tuo varmuutta haastavissa ruiskutusolosuhteissa. Kylmän kevään sattuessa Tripali® on hyvä vaihtoehto syysviljojen rikkakasvien torjuntaan, koska sen tehoaineet tehoavat myös alhaisissa lämpötiloissa (4-6° C), kun rikkakasvi on hyvässä kasvussa. Tripalia käytetään keväällä, ja sen käyttömäärät ovat syysviljoilla 35-50 g/ha ja kevätviljoilla 25-50 g/ha. Kauralla käyttömäärä on kuitenkin enintään 25 g/ha. Kiinnite lisätään ruiskutusnesteeseen.

Rikkaruiskutus voidaan tehdä kauralla ja syysohralla vielä pensomisasteella ennen korrenkasvun alkua (BBCH 30 asti). Mikäli sääolosuhteet ovat haastavat ja rikkaruiskutus viivästyy, voidaan rikat torjua kevätohralla, kevätvehnällä, rukiilla, syysvehnällä ja syysruisvehnällä vielä korrenkasvun aikana lippulehtivaiheeseen saakka (BBCH 39).

Käyttämällä Tripali® -valmistetta saadaan nopeasti tehoa rikkoihin! Kuuden tunnin sisällä käsittelystä rikkojen kasvu pysähtyy, ja sen jälkeen rikat joko kellastuvat tai vaalenevat. Rikat kuolevat tavallisesti noin 1-3 viikon sisällä käsittelystä.

Paras teho rikkoihin saadaan, kun ne ovat pieniä, niillä on 2-6 lehteä ja ne ovat hyvässä kasvussa. Mikäli pellossa on runsaasti mataraa, peippiä, saunakukkaa, lemmikkiä, tatarta, peltovalvattia tai jos rikat ovat suurempia, kannattaa käyttää suurinta käyttömäärää (50 g/ha) hyvän tehon varmistamiseksi. Tämä ei koske kauraa, jossa suurin käyttömäärä on 25 g/ha.

Tripali®-valmistetta myy Wihuri Oy Witraktor

Lisätietoa Tripali® -valmisteesta fmcagro.fi-nettisivuilla

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja