Uudistuneet Tooler-reseptit rikkatorjuntaan


Yksi Suomen suosituimmista pienannosaineista, Tooler, on tehokas valmiste leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan kevät- ja syysviljoilla sekä apilattomien nurmien suojaviljoilta.

Laajatehoisena valmisteena Toolerilla saadaan erinomaista tehoa esimerkiksi mataraan, saunakukkaan, savikkaan, pillikkeeseen, peltohatikkaan, pihatähtimöön ja ristikukkaisiin.

Valmisteella on hyvät tankkiseosmahdollisuudet, myös hukkakaura-aineiden kanssa, sillä Tooler ei monien muiden valmisteiden tapaan heikennä hukkakauran torjuntatuloksia. Tooler-valmisteen hyvät tankkiseosmahdollisuudet kävivät ilmi myös Hauhon koetilalla vuonna 2019 tehdyssä kenttäkokeessa, jossa Tooler ei heikentänyt torjunnan tehoa hukkakauraa vastaan valikoivan juolavehnäntorjunta valmiste Avoxankaan kanssa. Valmiste toimii loistavasti seoksissa myös perinteisten hukkakauran torjuntavalmisteiden kanssa kuten Puma Extra tai Swipe.

Hukkakauran torjuntakoe 2019, Hauho

Tooler on erittäin hellävarainen viljelykasveille yksin ja seoksissa käytettäessä. Tooler-valmisteen hellävaraisuudesta on hyötyä erityisesti kasvukausina, jolloin kasvustoa vaivaavat stressaavat sääolosuhteet. Tooler toimii luotettavasti aina +5 °C:n lämpötiloista asti.

Tooler-reseptit

Tehoa ongelmarikkakasveihin (valvatti, ohdake) saadaan helposti tankkiseoksilla. Resistenssin hallinnan näkökulmasta tankkiseoksissa on suositeltavaa käyttää rikkaruiskutuksissa valmisteita eri vaikutustapaluokista. Katso tehokkaat reseptit:

Ohdake / valvatti (ja resistenssin ehkäisy):

  • Tooler 50 g/ha + Agroxone(MCPA) 1 l/ha + kiinnite
  • Tooler 50 g/ha + Trio 1 l/ha + kiinnite

Pillike / Vesiheinäresistenssi ja sen ehkäisy:

  • Tooler 50 g/ha + Hurler 0,4 l/ha + kiinnite (todella laajatehoinen ratkaisu, joka sopii monille lohkoille)

Jääntirapsi, Clearfield:

  • Tooler 50 g/ha + Agroxone (MCPA) 0,5-1 l/ha + kiinnite

Hukkakaura, raiheinä, luoho:

  • Tooler 50 g/ha + Avoxa 1,35-1,7 l/ha + kiinnite (todella laajatehoinen ratkaisu)
  • Tooler 50 g/ha + Swipe 0,8-0,9 l/ha + kiinnite

Kylänurmikka:

  • Tooler 50 g/ha + Avoxa 1,35-1,7 l/ha + kiinnite (todella laajatehoinen ratkaisu)

Tooler Heavyn kanssa pätevät samat säännöt ja niitä voidaan käyttää yhtäläisesti seoksissa, mutta seoksissa riittää 40 g/ha annos.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja