24.11.11

Kuminan kasvinsuojelu

Rikkakasvien torjunta Kestorikkakasvit torjutaan ennen kylvöä, sillä erityisesti saunakukkaa, valvattia ja ohdaketta ei pystytä perustamisen jälkeen helposti torjumaan. Juolavehnä kannattaa torjua tarkasti kylvövuonna, satovuosina sen torjunta valikoivilla aineilla on mahdollista muttei takaa hyvää tulosta.Kylvövuonna siemenrikkakasvien torjunta on tärkeää. Jos torjunta onnistuu hyvin, eivät siemenrikkakasvit pääse seuraavana vuonna kasvamaan tiheässä kuminakasvustossa juuri lainkaan.

Rikkakasvien torjunta

Kestorikkakasvit torjutaan ennen kylvöä, sillä erityisesti saunakukkaa, valvattia ja ohdaketta ei pystytä perustamisen jälkeen helposti torjumaan. Juolavehnä kannattaa torjua tarkasti kylvövuonna, satovuosina sen torjunta valikoivilla aineilla on mahdollista muttei takaa hyvää tulosta.

Kylvövuonna siemenrikkakasvien torjunta on tärkeää. Jos torjunta onnistuu hyvin, eivät siemenrikkakasvit pääse seuraavana vuonna kasvamaan tiheässä kuminakasvustossa juuri lainkaan.

1. käsittely ennen kuminan taimettumista Fenix - Goltix WG- seoksella
2. käsittely, kun kuminassa 1-2 kasvulehteä (2 - 4 viikkoa 1. käsittelystä) Fenix+Goltix WG seoksella uudestaan tai Fenix+Goltix WG+Lentagran- seoksella
3.tarvittaessa saunakukan (valvatti ja ohdake) torjuntaan käsittely loppukesällä Matrigon 72 SG- valmisteella (off-label hyväksytty)

Satovuosina rikkakasvit torjutaan seuraavalla tavalla: ennen 1. ruusukkeiden esille tuloa: Afalon-neste tai Fenix. Hukkakauran ja juolavehnän torjuntaan käy Targa Super.

Tuholaisten torjunta kuminan pahin tuholainen on kuminakoi (Depressaria daucella), jonka toukat syövät kuminan siemenaiheita. Toukat kuoriutuvat kun lämpösumma on ylittänyt 130 celsiusastetta. Mikäli kuminakoita tavataan pellolla, kannattaa torjunta tehdä tässä vaiheessa. Torjuntaan sopii esim. Mavrik.

Lue lisää kasvinsuojelusta sivun oikeasta laidasta

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja