20.05.22

EU-komissio hyväksyi suomalaisten maatilojen kiinteistöverohelpotukset

Hallitus linjasi helmikuussa selvittävänsä, voidaanko maatalouden tuotantorakennukset vapauttaa kiinteistöverosta määräajaksi. Koska maatalouden verotukia rajoittaa EU-tasoinen sääntely, päätös edellytti komission hyväksyntää, joka on nyt saatu.

EU-komissio on hyväksynyt Suomen kaavailemat poikkeukselliset helpotukset maatilojen kiinteistöveroon verovuonna 2022. Verotuen määrä tilaa kohden voi olla korkeimmillaan 35 000 euroa. Valtiontuki myönnetään haettavan verohuojennuksen muodossa.

Maatalouden verotukia rajoittaa EU-tasoinen sääntely, joten asian eteneminen edellytti komission hyväksyntää. Kiinteistöverotuki perustuu Euroopan komission hyväksymiin tilapäisiin valtiontukisääntöihin talouden tukemiseksi Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen johdosta. Verotuki on yksi hallituksen toimista, joilla yritetään helpottaa Venäjän hyökkäyssodan kärjistämää maatalouden kustannuskriisiä.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen on erittäin tyytyväinen komission linjaukseen:

"Kyseessä on merkittävä ja kentän toivoma tuki maatalouden harjoittajille. Tuleva verohelpotus täydentää jo aiemmin päätettyä 300 miljoonan euron tukipakettia, ja tulee tarpeeseen kannattavuuskriisissä oleville tiloillemme", Kurvinen toteaa.

Kurvisen mukaan asia etenee nyt siten, että hallitus vie tarvittavan lakimuutoksen valtioneuvoston ja eduskunnan päätettäväksi.


Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö (Tiedote kokonaisuudessaan täällä.)

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja