Puutarhatuotteiden varastointituet Etelä-Suomessa vuodelle 2023 pysyvät aiemmalla tasolla

Puutarhatuotteiden varastointitukea arvioidaan Etelä-Suomessa maksettavan vuodelta 2023 yhteensä noin 1,36 miljoonaa euroa.

Koneellisesti jäähdytetyissä varastoissa puutarhatuotteiden varastointituki on viime vuodelta 10,0 euroa kuutiometriltä ja muissa varastoissa 6,20 euroa kuutiometriltä. Tukitaso säilyy aiemmalla tasolla asetusmuutoksen myötä. Tämä tuli mahdolliseksi, kun puutarhatuotteiden varastointituen eurorajoitetta korotettiin, jotta Etelä-Suomen kansallisen tuen maksuvaltuutta saadaan sovellettua mahdollisimman täysimääräisesti.

Tukitaso tarkistetaan aina toteutuneiden yksikkömäärien vahvistuttua seuraavan vuoden alussa. Puutarhatuotteiden varastointituelle on asetettu kansallisesti ja EU:n päätöksissä enimmäismäärärajoitteita. Jotta euromääräiset enimmäisrajoitteet eivät ylity, joudutaan vuoden 2023 osalta Etelä-Suomessa maksettavaa kokonaistukimääräjakoa kasvihuonetuotannon tuen ja puutarhatuotteiden varastointituen välillä muuttamaan.
Puutarhatuotteiden varastointituessa tukikelpoinen varastoitu määrä oli vuonna 2023 jossain määrin aiempia vuosia pienempi.

Etelä-Suomen kansallinen tuki on osa kokonaan kansallisesti maksettavia, EU:n yhteiseen maatalouspolitiikkaan sovitettuja maatalouden tukimuotoja. Niillä täydennetään EU:n tukijärjestelmiä (EU:n suorat tuet, luonnonhaittakorvaukset, ympäristökorvaukset ja eläinten hyvinvointikorvaukset) ja turvataan maa- ja puutarhatalouden toimintaedellytyksiä ja kannattavuutta sekä maaseudun elinvoimaisuuden säilymistä.


Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö MMM (Koko tiedote täällä.)

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja