Erikoiskasvit viljelykierrossa - ottaa vai jättää?

Kuinka monella on vielä viljelysuunnitelmat keskentekoisina? Yleensä vauhti kiihtyy päivien pidentyessä ja valon määrän lisääntyessä kasvukautta kohti mentäessä. Sopimusviljelyttäjä huomaa sen palautuvien sopimusten ja erityisesti uusien sopimuskyselyiden määrän kasvusta.

Viljelykiertojen monipuolistaminen on päivän sana. Sen avulla voidaan kasvattaa viljelytoimenpiteiden aikaikkunaa ja tasoittaa työhuippuja. Se on myös riskienhallintaa, joka vaikuttaa suoraan viljelyn kannattavuuteen. Monipuolisen viljelykierron mahdollistamaa esikasviarvoakaan ei pidä unohtaa.

Ottaako erikoiskasvi viljelykiertoon vai jättää ottamatta? Kannattaako erikoiskasvien viljelyn tuomia mahdollisuuksia hyödyntää vai ei? Miten valinta vaikuttaa kannattavuuteen, kun merkittävien hyötyjen, kuten maan rakenteen paranemisen, hiilensidonnan tehostumisen ja sääilmiöiden kestävyyden lisääntymisen lisäksi kuminasta maksetaan 1050 €/tn ja öljyhampusta 1100 €/tn (alv. 0 %).

Tule viljelypäivillemme kuulemaan lisää erikoiskasveistamme, kuminasta ja öljyhampusta, viljelykierroista ja kannattavuudesta.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja