Trans Farm menestyy öljyhamppumarkkinoilla – kasvava kysyntä kirittämässä sopimusviljelyä

Nyt on tarjolla viljelysopimuksia niin konkareille kuin keltanokille, jotta kasvavaan kysyntään voidaan täysipainoisesti vastata.

Trans Farm on investoinut kotimaisen öljyhampun jalostukseen huomattavasti. Oitin tehtaalla hampun siemenistä valmistuu erilaisia raaka-ainejakeita elintarvike- ja rehuteollisuuden käyttöön. Öljyhampun asema vaihtoehtoisena kasviproteiinina vahvistuu koko ajan.

Reilu tonni tonnista öljyhamppua

Sopimuksenmukaisesti tuotetusta öljyhampusta maksetaan 1,10 €/kg, luomun hinta on 1,38 €/kg (alv. 0 %).

Ruiskutuksia ei kasvukauden aikana

Yksi erityisen huomattava ominaisuus ilahduttaa montaa tuottajaa. Öljyhamppu on öljykasvi, jota ei tarvitse ruiskuttaa kasvukauden aikana. Huomattavia tuholaisia ei ole eikä myöskään hyväksyttyjä kasvisuojeluaineita. Rikkatorjuntaankaan ei ole tarvetta, koska nopeasti kehittyvä hamppukasvusto tukahduttaa rikat tehokkaasti.

Satopotentiaalia löytyy

Kesän 2023 kuluessa öljyhamppua on nähty usealla koelohkolla niin lannoitus- ja kylvömääräkokeissa kuin virallisissa lajikekokeissa. Yhteenvetoja näistä tutkimuksista odotellessa, ennakkotiedon perustella näillä koelohkoilla keskisato on ollut noin 2000 kg/ha. Sääolosuhteiltaan haastavan kasvukauden jälkeen sopimusviljelijöiden peltolohkoilta on saatu noin 1400 kilon hehtaarisatoja.

Näistä kokeista kuullaan lisää Trans Farmin viljelypäivillä.

Ota osaksi viljelykiertoa

Öljyhamppu on potentiaalinen vaihtoehto monipuolistaessaan viljelykiertoja. Maan kasvukuntoa parantavat ominaisuudet nostavat sen esikasviarvon yhdeksi parhaimmista. Öljyhampun vaikutus tuntuu jopa kolmannen hampun jälkeen viljeltävän tuotantokasvin satoon. Lue lisää viljelykokemuksista.

Ympäristön ystävä

Ympäristön kannalta öljyhamppu on hyvä valinta. Se muokkaa tehokkaasti maata ja sitoo myös huomattavia määriä hiiltä. Öljyhamppu on mieluisa ravintokasvi pölyttäjille.

Öljyhampun viljelyn yleistyessä, sen ominaisuudet tulevat tutuiksi entistä useammalle. Enää ei öljyhampulle tirskahdella, kun mielikuva on muuttunut viihteestä ravitsemuksellisesti arvokkaaksi elintarvikkeeksi, jota kannattaa viljellä.

Kiinnostaako? Ota yhteyttä lomakkeella tai soita numeroon 019779620

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja