15.01.21

Uutuus Kinto Plus-peittausaine, joka antaa aidosti pitkää suojaa kehittyvälle kasvustolle

Katso tulokset - Kinto Plus loisti Luken 2020 Neuvonnallisissa kokeissa.

Kinto Plus on juuri saannut reksiteröinnin. Se sisältää kolmea tehoainetta: SDHI-aine Xemium (fluksapyroksadi), tritikonatsoli ja fludioksoniili. Kaksi viimeistä tehoainetta ovat hyvin tuttuja monesta peittausaineesta. Missään markkinoilla olevassa peittausaineessa ei kuitenkaan ole SDHI-aine Xemiumia. Xemiumin erityisyys on sen liikkuvuus kasvissa

Miksi tehoaineen liikkuvuus on tärkeätä peittauksessa?

Kun tehoaine on liikkuva, se kulkeutuu siemenestä kasvin kasvaviin osiin suojaten kasvustoa huomattavasti pidempään, kuin tilanteissa joissa tehoaine ei ole liikkuva. Tämän vuoksi Kinto Plus peittausaineella käsitelty siemen pysyy puhtaana kasvitaudeilta aina korrenkasvuun asti. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli aikaisemmin olet joutunut tekemään jo rikkakasviruiskutusten yhteydessä tautitorjuntaa esimerkiksi alkavaa verkkolaikkua vastaan, ei se Kinto Plussan kanssa enää ole välttämätöntä.

Luken neuvonnallinen peittauskoe tehtiin 2020. Siinä Luke vertasi kaikkia markkinoilla olevia peittausaineita Barke-ohralla: verkkolaikun määrä oraissa oli pienin Kinto Plus peitatuissa ohrissa. Kinto Plus nosti satoa 21%, joka oli kokeen paras sadonnousu. Huonoimmillaan sadonnousu oli 8% käsittelemättömään nähden. Kinto Plus erosi tilastollisesti merkitsevästi käsittelemättömästä (alla kooste ja tilastollisuus merkitty). Kuvat ja lähde: Luke, Neuvonnallinen koe 2020.

Myös kahden vuoden aikaiset tutkimukset Hauhon koetilalla Hämeenlinnassa osoittavat, että Kinto Plus on pärjännyt jokaisessa kokeessa kaikkia muita verranteita paremmin.

Luke, Neuvonnallinen koe 2020.

Luke, Neuvonnallinen koe 2020.

Kinto Plussan käyttö

Kinto Plus on peittausaine ohralle, kauralle, vehnälle, syysvehnälle, ja rukiille torjumaan siemen- ja maaperälevintäisiä kasvitauteja. Kinto Plus käytetään 1,5 l/ tonni siementä. Se voidaan laimentaa veteen (maksimissaan 1:7), mutta se ei ole välttämätöntä ( ja voidaan sekoittaa yhteen YaraVita Mantrac Pron kanssa (3 l/tonni)). Kinto Plussaa on testattu laajamittaisesti viljelijöillä ja peittauslaitteistoissa Suomessa, ja kokemukset ovat hyviä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja