22.12.22

Lauri Vuorisen kuulumiset menestyksekkään alkukauden jälkeen

Ensimmäiset kisat ovat nyt takana ja on aika rauhoittua muutamaksi viikoksi kotiin harjoittelemaan.

Kisakauteni alkoi kolmella kisalla kotimaan lumilla

Kausi alkoi Oloksella marraskuun alussa. Tiedossa oli kolme kovaa perinteisen sprinttiä putkeen, Olos, Taivalkoski sekä Ruka.

Meillä oli kisojen alle kahden viikon mittainen korkeanpaikan leiri Italian Val Senalesissa, josta siirtyminen Olokselle tapahtui vain viikon mittaisen levon kautta. Fiilis oli silloin aika väsynyt, mutta ajattelin että kisakausi on hyvä aloittaa suunnitellusti. Oloksella sprintti sujui jopa yllättävän hyvin, pääsin finaaliin ja olin päivän kuudenneksi paras. Mukana oli suomalaisten lisäksi muun muassa. koko Norjan kivenkova sprinttimaajoukkue. Jatkoimme kisojen päälle Oloksen leiriä aina Taivalkosken Suomen Cupiin asti.

Jälkeenpäin ajatellen leiripäivät Oloksella ennen Taivalkoskea olivat aivan liian kuormittavia omalle keholle. Taivalkosken sprintissä fiilis kropassa oli surkea. Tuntui ettei voimia löytynyt mistään yhtään ja meno oli tahmeaa.

Taivalkoski on ollut mulle tosi hyvä kisapaikka aikaisempina vuosina. Viime vuonna voitin ja toissa vuonna olin hiihtämässä ylivoimaiseen voittoon, ennen traagista kaatumista. Nyt paketti oli sekaisin. Seuraava steppi oli miettiä, kuinka saada vauhtia takaisin viikossa ennen Rukaa ja MC-kauden avausta.

Rukalle valmistauduin hyvin kevyesti. Lepoa sekä muutama terävä ja lyhyt harjoitus. Fiilis sprintissä oli huomattavasti parempaa, mutta ei toki vielä valmista. Loppusijoitukseni oli 23., mikä oli tilanteeseen nähden oikein hyvä!

Rukan jälkeen suuntasin muutamaksi päiväksi kotiin ennen Lillehammeriin lähtö. Tiedossa oli pitkä reissu. Lillehammer, Beitostolen ja Davos. Lähes kuukauden mittainen ulkomaanreissu. Tällaiset reissut kuormittavat ketä tahansa, eikä kotiin pääse välillä lepäämään.

Seuraavaksi Norjaan

Lillehammerissa meno jatkui tahmeana. Kroppa ei ollut vieläkään parhaassa iskussa kovan syksyn jälkeen, eikä vapaan hiihtoon oltu panostettu riittävästi. Kyseessä oli siis kauden ensimmäinen vapaan tyylin kisa. Sijoitus oli 32., enkä päässyt hiihtämään erävaiheita.

Tässä kohtaa aioin keventää treenejä entisestään, koska Beitostolenissa oli jälleen perinteisen sprintti. Sama matka, joka hiihdetään Planican MM-hiihdoissa. Tulosta olisi hyvä tulla, jotta mahdun Planican MM-joukkueeseen.

Beitostolen on Norjassa pieni hiihtokylä. Sitä voisi verrata esimerkiksi Ylläkseen tai Rukaan. Asukasluku taitaa olla vajaa tuhat, mutta turisteja löytyy, ja heille löytyy mökkejä vieri vieressä.

Beitostolenissa oli vuorossa perinteisen sprintti. Fiilis alkoi selvästi parantua alkukauden kisoihin verrattuna. Loppusijoitus oli 14., joka viestitti, että tekeminen on menossa parempaan suuntaan. Toki se ei ollut vieläkään sitä mitä olin lähtenyt hakemaan, mutta tilanteeseen nähden olin ihan tyytyväinen. Hauska fakta kisassa oli se, että mun alkuerässä hävisin ainoastaan kisan voittajalle ja kakkoselle. Kohdalleni osui todella kova alkuerä.

Davosissa jo parempaa suorittamista

Beitostolenissa matka jatkui suoraan Sveitsin Davosiin. Davos on 1550 m korkeudessa sijaitseva pieni kaupunki.

Davosissa meillä oli ohjelmassa vapaan sprintti. Lillehammerin epäonnistumisen jälkeen odotukset eivät olleet kovin korkealla. Valmistauduin jälleen hyvin maltilla kisaan, koska halusin varmistua kropan palautumisesta. Korkealla ollessa tällaisilla asioilla on vielä enemmän merkitystä eikä virheisiin ole varaa.

Kisa sujui mukavasti. Fiilis oli selkeästi parempi kuin aiemmassa vapaan kisassa ja pystyin taistelemaan paikasta 12 parhaan joukkoon. Pientä kolarointia ja epäonnea erässä mutta loppusijoitukseni oli 13. Tämä oli urani toiseksi paras sijoitus vapaalla hiihtotavalla maailmancupissa. Näinä hetkinä on tärkeä taputtaa itseään olkapäälle ja olla ylpeä omasta tekemisestä.

Vaikka kausi ei ole lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla, olen silti pystynyt parantamaan vauhtia kisa kisalta. Jälkikäteen ajateltuna kesä ja etenkin syksy jätti kropan liian rasittuneeseen tilaan, eikä sen takia tuloksen tekeminen onnistunut kauden alussa. Nyt on hyvä hetki hengähtää kotona treenien parissa ja palata kisoihin taas tuoreempana ja paremmassa iskussa!


Toivotan sinulle oikein hyvää joulua ja uutta vuotta!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja