19.06.23

Lauri Vuorinen: Arvokisaton vuosi antaa mahdollisuuden kokeilla jotain uutta

Kausi 2022-2023 on takana. Kokonaisuudessaan se oli iso pettymys.

Joulutauko ja sen tuoma lepo tekivät hyvää, sillä alkuvuodesta onnistuin ja hiihdin kauden parhaat hiihdot.

Ranskan Les Roussesissa näytti jo hyvältä, kun sijoituin Top 10 joukkoon. Ranskasta sain tuliaisena influenssan, joka vesitti lopulta koko loppukauden. Sairastelu ja kahden viikon treenitauko kesken kisakauden olivat liikaa.

Katseet on käännetty tiukasti kohti tulevaa kautta

Harjoituskausi on alkanut täällä Rovaniemellä, kun palasin kotiin kuukauden loman jälkeen.

Tuleva talvi on siitä erilainen, ettei tällöin järjestetä arvokisoja. Välivuosi arvokisoista on monesti hyvä hetki kokeilla harjoituksissa jotain uutta. Minulle se tarkoittaa sitä, että kesän aikana on aikaa osallistua useille treenileireille ja tavoitteeni on päästä edellisvuoden kuntoon, kun kausi alkaa.

Rovaniemi on todella hyvä kaupunki harjoitella kesäisin, mutta yksi tärkeä väline meiltä puuttuu, nimittäin rullarata. Rullarata on olennainen osa hiihtäjän kesäharjoittelua, joten tarkoituksena olisi harjoitella kesän aikana enemmän sitä hyödyntäen. Tällöin maastoa saadaan säädettyä selkeästi jyrkemmäksi kuin perus pyörätiellä tai autotien varressa.

Tavoitteenani on palata ensi talvena takaisin sprinttihiihdon kärkeen. Tämä tarkoittaa minun kohdalla sijoittumista kymmenen tai jopa kuuden parhaan joukkoon maailmancupin kisoissa. Sitä kohden on vielä monta työtuntia ja monta leiriä edessä!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja