Olet täällä

KWS Solanus yhdisti laadun ja satoisuuden

Kevätvehnä KWS Solanus on jo kolmatta vuotta viljelyssä Tervakoskella sijaitsevalla Jussi Joensuun pakkaamolla. Tilalla on viljelyssä lisäksi hernettä, härkäpapua, siemennurmia, ohraa ja kauraa. Monipuolinen viljelykierto rytmittää korjuusesongin ruuhkahuippuja sekä pitää huolta maan rakenteesta ja kasvukunnosta.

”KWS Solanus on harvinaislaatuinen kevätvehnä, jossa yhdistyvät korkea satopotentiaali ja valkuaispitoisuus”, kertoo Joensuu.  Lajike antaa viljelijälleen mahdollisuuden tuottaa laadukasta leipävehnää satotasosta tinkimättä. Lajikkeen viljelyvarmuutta parantavat luja korsi, sekä se, ettei se ole herkkä ruskolaikulle.

”Vuonna 2016 korjatun KWS Solanus sadon proteiinipitoisuus oli 13.6% ja sakoluku 238”, toteaa Joensuu. Viime vuonna alkukesän kuivuus nipisti kaikkien viljojen satotasoja, mutta nyt kasvusto näyttää siltä, että tänä vuonna päästään mittaamaan lajikkeen todellinen satopotentiaali. 

KWS Solanuksen jyväkoko on suuri ja lajikkeen poikkeuksellisen pensomiskyvyn ansiosta tähkäluku on korkea. Laadultaan KWS Solanus on ensiluokkainen myllyvehnä, jolla on hyvät sitko-ominaisuudet ja leivontalaatu kohdallaan. ”Viljelyyn kannattaa panostaa, KWS Solanus kyllä vastaa”, Joensuu vinkkaa.


KWS Solanus on saksalainen lajike, jalostaja KWS LOCHOW GMBH.
Edustaja Suomessa Tilasiemen Oy.


KWS Solanus oli yhtenä esiteltävänä uutuuslajikkeena Ituset Oy:llä pidetyssä pellonpiennarpäivässä 4.8.2017.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä