Huolellinen peittaus vähentää lentonokiriskiä

Ohran lentonoki vitsasi useita ohrakasvustoja viime ja sitä edellisenä kesänä. Lentonoki itiöi aggressiivisesti kosteassa, ja koska ohra kukki viileässä normaalia pidempään, oli tartunnan mahdollisuus suurempi.

Ohran lentonoki vitsasi useita ohrakasvustoja viime ja sitä edellisenä kesänä. Lentonoki itiöi aggressiivisesti kosteassa ja koska ohra kukki viileässä normaalia pidempää, oli tartunnan mahdollisuus suurempi.

Lentonokeen tehoaa ainoastaan peittaus. Peittausaineista sekä Baytan Universal että uusi Bariton Super antavat molemmat hyvän tehon. Bariton Superissa lentonoen torjunta tapahtuu protiokonatsoli- ja tebukonatsoli-tehoaineiden avulla. Huolellinen peittaus on myös tärkeää muistaa.

Vinkit Bariton Superin käyttöön tasaisen ja riittävän leviämisen kannalta:

  • Suosittelemme laimentamaan 100–300 ml/100 kg siementä vedellä. Tällöin valmiste leviää tasaisesti ja kattavasti siementen pinnalle. Laimennettua valmistetta on syytä sekoittaa peittauksen aikana.
  • Suositus 200- 300 ml vettä + 100 ml Bariton Superia / 100 kg siementä
  • Jos peittaamisen yhteydessä käytetään hivenravinnevalmisteita, kannattaa tehdä esipeittauskoe. Tällöin annostele Bariton Super sekä hivenravinne käyttöohjeen mukaisella annoksella ja tarkista että valmisteet leviävät tasaisesti siemeniin. On suositeltavaa annostella hivenravinne erillisen pumpun kautta peittauslaitteeseen. Käytettäessä hivenravinnetta kylvön yhteydessä tehtävää peittaamista kannattaa välttää. Tällöin vettä ei välttämättä tarvita laimentamiseen vaan hivenravinne toimii laimentajana.
  • Parhaaseen lopputulokseen päästään suorittamalla peittaus etukäteen ja antamalla siementen kuivua vähintään useita tunteja tai yön yli. Etukäteen tehty peittaus myös vähentää työkiirettä kylvön aikana, jolloin vältetään helpommin virheiltä mm. tuotteen annostelussa. Suorita peittaus ehdottomasti etukäteen tai tee koepeittaus ennen kylvöä, jos olet tekemässä nestepeittausta ensimmäistä kertaa.
  • Bariton Super toimii kaikilla peittauslaitteilla. Ole kuitenkin erityisen tarkkana käytettäessä suutinpeittaajaa. Tarkista ajoissa ennen peittaamista, että suuttimet ovat puhtaat ja ehjät. Käytettäessä suutinpeittaajaa on syytä käyttää aina vettä riittävän tasaisen peittaustuloksen saamiseksi.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja