Olet täällä

Ascra Xpro-satokisa etenee vaikeista oloista huolimatta

Kasvustot kärsivät mittausten mukaan huomattavasta typen puutteesta. Sateiden tullessa typpi alkaa hiljalleen vapautua kasvin käyttöön. Siinä menee kuitenkin aikaa ja nyt kasveissa veden kapillaarinen kulkeutuminen on heikentynyt. Ascra Xpro parantaa tutkitusti kuivuuden sietokykyä ja veden kulkeutumista kasvissa. Samalla tautitehot ovat huippuluokkaa. Lippulehdelle ohralle ja kauralle suositellaan vähintään 0,5 l/ha annosta ja vehnälle 0,7 l/ha annosta.  

Ascra Xpro estää fysiologisten laikkujen leviämisen ja suojaa viljan kaikilta merkittäviltä kasvitaudeilta, jotka nyt sateiden jälkeen itävät maassa ja kasvijätteessä. Sillä saavutettiin viime vuonna suurin jyväkoko ja hehtolitrapaino useissa eri LUKEn ja Västankvarnin kokeissa.

--

Varovaisuutta kasvunsääteiden käytössä

 

Kuivuus ja lämpö ovat kurittaneet ankarasti viljojen kasvua ympäri maata. Suurimmalle osalle kasvustoja ei tarvita kasvunsäädekäsittelyjä enää. Ohrassa on lähinnä kasvussa pääverso ja tähkä tulee kaksitahoisillakin lajikkeilla esiin. Kasvustot ovat myös poikkeuksellisen lyhyitä. Jos multavilla mailla on tarve tehdä kasvunsäädekäsittely, voidaan rehevän kasvustoon laittaa Ceronea 0,15-0,2 l ja Sonista 0,1 l hehtaaria kohden.

--

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä