Olet täällä

Vehnälle yli 90 e/ha nettotuloa –miten?

Kahden vuoden tautiainekokeissa Lukella ja Västankvarnissa vehnän sadonlisä Ascra Xpro-ruiskutuksella on ollut 767 kg/ha, ja hehtolitrapaino 1-2 kg suurempi. Kun 190 e myllyvehnän hinnalla laskee tuloksen, josta vähentää ruiskutustyön ja ainekustannuksen (53 e), nettotuloksi jää 93 e/ha. Suurempi jyväkoko ja hehtolitrapaino myös varmistavat, että sato kelpaa myllyvehnäksi.

Vehnällä yleisimmät taudit ovat pistelaikku ja ruskolaikku. Usein vehnän ruiskutushetkellä, kun tähkä on tullut esiin, näkyvien tautioireiden määrä voi olla vähäinen. Tästä huolimatta tauti on jo voinut iskeytyä ja itää lehdissä, tai iskeä myöhemmin heinäkuussa. Usein laikkutaudit  kiipivät tähkään asti verottaen huomattavasti sadon määrää.  Myös pienet jyvät ovat yleisiä, jos tautia on paljon lippulehdessä ja tähkässä.

 

Ascra Xpro tehoaa vehnän tauteihin hyvin, ja tautisuojan lisäksi se edistää kasvin yhteyttämistä, jolloin kasvi kestää paremmin stressiä ruiskutuksen jälkeen. Usein meillä on kasvua stressaavan kuumaa ja kuivaa heinäkuussa,  esimerkiksi  Ascra Xpron stressiä lieventävä ominaisuus näkyikin hyvin viime kesän kuivissa ja kuivissa oloissa. Ascralla saatiin suurin sadonlisä useassa kokeessa ja viljelijöiden pelloilla ruiskutuksesta oli silminnähden apua. Saimme myös paljon positiivista palautetta valmisteesta, monet viljelijät kertoivat  kuinka kasvusto ei pakkotuleentunut liian aikaisin ja kasvusto pysyi hetken vihreämpänä ja sato oli suurempi.

 

Vehnälle suosittelemme Ascra Xprota 0,7 l/ha tähkän tultua esille. Ota kaikki irti hyvistä uusista lajikkeista ja jaetusta lannoituksesta ja  panosta myös tehokkaaseen tautien torjuntaan!

Ascra Xpro on Viljelijän Avena Bernerin myynnissä.

Jos sinulla on kysyttävää tautiruiskutuksista tai muusta kasvinsuojelusta, ole yhteydessä Bayerin kasvinsuojelutiimiin:

Minni Tapola 0405681165

Juha Peltola 0408309513

Kommentit

Samankaltaista sisältöä