Olet täällä

Lämpötila nousussa, tarkkaile kirppoja

Lämpötila nousussa, tarkkaile kirppoja

Rapsi sirkkalehtivaiheessa.Sää on lämpiämässä, jolloin kirpat siirtyvät helpommin rypsi- ja rapsipelloille, jotka alkavat monin paikoin olla sirkkalehtivaiheessa. Tässä vaiheessa öljykasvit ovat herkimmillään kirppavioituksille. Jos kirppoja on 1 kpl/taimi, kannattaa torjunta tehdä. Tehokas vaihtoehto on Cyperkill 500 EC annoksella 0,05 l/ha. Valmistetta voi käyttää kaksi kertaa kasvukauden aikana. Myös Sumi-Alpha annoksella 0,2-0,25 l/ha tai Decis Mega EW 50 annoksella 0,05-0,1 l/ha torjuvat tehokkaasti kirppoja. On tärkeää ruiskuttaa riittävän suurella vesimäärällä (minimi 200 l/ha), jotta edellä mainitut pyretroidit saadaan leviämään kunnolla lehden pinnalle. Siten kosketusvaikutteisesti toimivat pyretroidit toimivat mahdollisimman tehokkaasti.

Uuden peittausaineen, Buteo Start FS 480:n, teho kestää sirkkalehtivaiheeseen saakka. Jos kirppoja on paljon aikaisessa vaiheessa, kannattaa teho varmistaa ruiskuttamalla pyretroidivalmisteella.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä