Olet täällä

Muista kasvunsääteiden käyttö kevätviljoilla

Muista kasvunsääteiden käyttö kevätviljoilla

Kevätviljat ovat nyt todella reheviä hyvien kasvuolosuhteiden takia. Kasvustoissa on nyt hyvin kosteutta ja tulevien päivien luvattu lämmin sää räjäyttää viljelykasvit nopeaan ja voimakkaaseen kasvuun. Viljojen kasvu on nyt monin paikoin pensastumisen alussa, jolloin kasvunsääteiden käyttö on ajankohtaista. Tänä vuonna kannattaa käyttää suositusten ylimpiä annoksia, jotta saadaan riittävän tehokas vaikutus.

Pensastumisen aikana-korrenkasvun alussa on helppo homma ruiskuttaa kasvunsääde rikkatorjunnan yhteydessä tai erikseen. Tällöin saadaan vahvistettua kasvin tyviosaa. Pensomisen aikana Stabilan 750 SL, joka sisältää klormekvattikloridia, on tehokas kasvunsääde kevätvehnällä ja kauralla. Stabilan-käsittelyllä vahvistetaan myös juuriston kasvua. Viljan korrenkasvun alussa voidaan käyttää Sonis valmistetta ohralla, vehnällä ja kauralla.

On hyvin todennäköistä, että ensimmäisten kasvunsäädekäsittelyiden teho ei riitä vaan käsittelyt on syytä tehdä kahdesti. Lippulehtivaihe tulee tänä vuonna todella aikaisin ja usealla paikkakunnalla selkeästi ennen juhannusta. Kun käsittely tehdään lippulehtivaiheessa, saadaan voimakas vaikutus Ceronen ja Soniksen seoksella ohralla ja vehnällä. Seos on hyvin testattu ja todettu turvalliseksi, mutta samalla tehokkaaksi. Ceronen teho on nopea ja tehokas kun taas Sonis toimii hiukan hitaammin. Yhdistämällä nämä aineet saadaan hyvä yhteisvaikutus. Cerone ja Sonis voidaan ruiskuttaa hyvin seoksena tautiaineen kuten Ascra Xpro:n kanssa. Kauralla on mahdollista käyttää vain Sonista lippulehtivaiheessa.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä