Olet täällä

Ascrasta apua haastavaan kasvukauteen

Bayerin Ascra Xpro -projektissa on viime kasvukauden ajan kerätty käytännön kokemuksia tautiaineen käytöstä ja tehosta 15 viljelijän sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Viljelijän Bernerin asiakkuuspäällikkö Juha-Pekka Klasila oli tyytyväinen kasvinsuojeluaineen toimintaan haastavana kasvukautena Oulun seudulla.

”Keväällä kyllä riitti kosteutta hyvin, mutta heinäkuu oli tällä seudulla älyttömän kuiva ja kuuma. Elokuun alussa tulikin puolestaan ensimmäiset pakkaset, jotka myös kurittivat kasvustoja”, Klasila kertoo.

Kuivuudesta ja kuumudesta johtuen osa kasvustoista kärsi todella paljon, mutta Ascralla käsitellyt kasvustot selvisivät jonkin verran paremmin kuin muut. ”Ascrassahan on se hyvä puoli, että kasvusto kestää kuivuudesta aiheutuvaa stressiä paremmin ja tarvitsee vettä vähemmän, mikä on tänä ja edellisenä kesänä ollut todella hyvä ominaisuus”, Klasila sanoo.

Elokuun alun pakkasista johtuen tuleentuminen venyi todella pitkäksi ja puimaan päästiin vasta myöhään syksyllä. Kasvukauden aikaiset kasvinsuojelutoimenpiteet näkyivät kuitenkin myös sadoissa. ”Hehtopainossa näkyi kyllä Ascra -käsittely. Yleensä käsittelyissä on mukana myös kasvunsääde ja Ascra - Cerone - Sonis -yhdistelmä tuottikin selvästi keskivertoa enemmän satoa”, Klasila pohtii.

Ascran monipuolisista ominaisuuksista ja tehosta johtuen Klasila arvioi käytön tulevaisuudessa lisääntyvän. ”Ascra on helppokäyttöinen, yhdestä astiasta saa kattavan suojan ja pitkän suoja-ajan. Avaintekijöitä on käytön helppous ja se, että tuote on käytännönkin viljelyssä todettu tehokkaaksi. Lisäksi aine on hyvinkin kustannustehokas ja sopii myös monenlaiseen tankkiseokseen”.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä