Olet täällä

Kukista valvatti ja ohdake

Chekker Plus on uusi rikkakasvien torjunta-aine käytettäväksi vehnällä, rukiilla ja ohralla. Aineella on erittäin hyvä teho leveälehtisiin rikkakasveihin sekä valvattiin ja ohdakkeisiin. Chekker Plus oli viime kesänä käytössä useammalla tilalla Kouvolan suunnalla ja siitä saadut kokemukset vakuuttivat.

Helppokäyttöinen ja luotettava rikkakasviaine

”Viljelijöiltä, joilla Chekker Plus oli käytössä, saatiin runsaasti positiivista palautetta. Chekker Plussan teho pillikkeeseen ja peippiin oli hyvä”, kertoo asiantuntijamyyjä Eino Taskinen Kouvolan Hankkijalta. ”Myös valvattiin ja ohdakkeeseen valmiste tehosi hyvin.”

Viime kasvukausi oli Kouvolan seudulla haastava pitkittyneen kylvöajan vuoksi. ”Tällä seudulla kylvöissä oli jopa kymmenen viikon ero eri alueiden välillä.” Tämä aiheutti haasteita myös kasvinsuojelussa. Rikkakasvin tulisi olla ruiskutushetkellä hyvässä kasvussa eikä kasvusto sai kärsiä liiallisesta kuivuudesta. Chekker Plus toimi kuitenkin myös viime kesän rikkakasvien torjunnassa hyvin.

Chekker Plussan käyttö on helppoa eikä ongelmia viime kesän koekäyttäjillä havaittu. Kun pellolla kokeiltiin Chekker Plussan lisäksi toista rikkakasvien torjunta-ainetta, oli Chekker Plussan parempi teho rikkoihin selvästi nähtävissä. Kouvolan seudulla ainetta on testattu eniten ohraviljelyksillä.

Etuina käytön joustavuus ja hyvä sekoitettavuus

Chekker Plus -valmistetta voi käyttää jo +8 °C:sta lähtien. ”Esimerkiksi Ariane S:ää suositellaan käytettäväksi vasta noin +15 °C:n lämpötiloista lähtien, joten ero on huomattava”, Eino Taskinen toteaa. Varsinkin kylmänä keväänä tällä on merkitystä. ”Rikkakasvit yleensä aloittavat kasvun keväällä hyvin nopeasti, joten on tärkeää päästä ruiskuttamaan rikat ajoissa. Chekker Plussaa käyttämällä se on mahdollista.” Ruiskutusajankohta on joustava, sillä valmistetta voi käyttää viljan pensomisen alusta aina kaksisolmuasteelle asti.

”Odotan tältä aineelta paljon. Tämä valmiste on yksi tämän kevään tärkeimmistä rikkakasvien torjunta-aineista”, Taskinen tiivistää. ”Tulen suosittelemaan Chekker Plussaa lämpimästi tälle kasvukaudelle.”

Kommentit

Samankaltaista sisältöä