Revytrex – joustava, tehokas ja kustannustehokas vaihtoehto viljojen kasvitautien torjuntaan

“Revytrex antaa pitkää tautisuojaa, on joustava ja kustannustehokas vaihtoehto viljojen kasvitautien torjuntaan”, sanoo Viljelijän Avena Bernerin asiakkuuspäällikkö Outi Aaltonen ja jatkaa: “Revytrexiä käyttäneet kumppaniasiakkaat ovat kertoneet olleensa tyytyväisiä Revytrexiin, huonoja kokemuksia valmisteesta ei ole tullut.”

Revytrex on BASF:n kokonaisvaltainen, käyttövalmis kasvitautiaine kaikille viljoille. Systeemisesti vaikuttavalla Revytrexillä on sekä suojaavia että parantavia vaikutuksia vehnän, ohran, ruisvehnän, rukiin ja kauran kasvitauteja vastaan. Valmiste tehoaa erinomaisesti esimerkiksi ohran verkko- ja rengaslaikkuun ja ruosteisiin. Lisäksi tehoa saadaan pistelaikkuun vehnällä sekä kauran lehtilaikkuun ja härmään.

Aaltonen kertoo Revytrexin saaneen kumppaniasiakkailta erityisesti kiitosta valmisteen tuomasta ajansäästöstä ja käytön helppoudesta: ”Revytrex sopii yhdistettäväksi myöhäistetyn rikkakasvitorjunnan kanssa. Yhden ruiskutuksen taktiikalla säästetään aikaa ja polttoainekustannuksia ruiskutusajokertojen vähentymisen myötä. Etenkin suuria peltohehtaareja omistavien viljelijöiden on hyvä ottaa tämä huomioon”.

Aaltonen korostaa Revytrexin tuovan laajaa ja pitkäkestoista suojaa viljojen kasvitauteja vastaan: “Vaikka Revytrexillä voidaan säästää aikaa, niin silti tehosta ei tarvitse tinkiä. Valmisteen avulla kasvusto on pysynyt puhtaana puintiin asti.”

Revytrexin kattava tautisuoja perustuu kahteen tehoaineeseen, isopropanoli-atsoli-tehoaineryhmän Revysoliin ja SDHI-tyyppiseen Xemiumiin. Revysol-tehoaine on BASF:n uusin löydös triatsolien alaryhmästä ja kiinnittyy tehoaineena perinteisiin triatsoleihin verrattuna jopa 100 kertaa tehokkaammin taudinaiheuttajan kohde-entsyymiin. Valmisteen toinen tehoaine, Xemium, on poikkeuksellisen hyvin liikkuva ja kulkeutuu myös käsittelyn jälkeenkin kehittyviin uusiin kasvin osiin, joihin ruiskutusneste ei ole osunut.

“Voin kovasti suositella Revytrexiä erityisesti ohralle ja isoille tiloille, varsinkin jos ruiskutusaikataulu on tiukka. Revytrexin kaltaiset valmisteet ovat mielestäni tulevaisuuden suunta”, Aaltonen summaa.

Revytrexiä myy Viljelijän Avena Berner.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja