Olet täällä

Sucros Oy

Sucros Oy ja sen tytäryhtiö Suomen Sokeri Oy muodostavat yhdessä suomalaisen sokeriteollisuuden. Sucros vastaa sokerijuurikkaan viljelyttämisestä ja prosessoinnista Säkylän juurikassokeritehtaalla. Suomen Sokeri vastaa sokerin puhdistamo- ja pakkaustoiminnasta Kirkkonummella sekä tuotteiden markkinoinnista ja myynnistä. Suomalainen sokeriteollisuus tarjoaa työtä noin 275 ammattilaiselle ja yritysten liikevaihto on noin 145 miljoonaa euroa. Sucros ja Suomen Sokeri ovat osa Nordzucker Groupia, Euroopan toiseksi suurinta sokeriyritystä. Nordzucker AG omistaa yrityksistä 80 % ja suomalainen Apetit Oyj 20 %.

Säkylän juurikassokeritehdas tuottaa koko EU:n Suomelle myöntämän sokerikiintiön, 81 miljoonaa kiloa vuodessa, joka on vajaa puolet Suomen kulutuksesta. Vuorokaudessa juurikkaita käsitellään noin 7,5 miljoonaa kiloa, josta saadaan noin miljoona kiloa valmista kidesokeria. Tehdas on käynnissä syyskuusta joulukuuhun.

Porkkalan sokeripuhdistamossa Kirkkonummella valmistetaan kidesokereita, nestesokereita, siirappeja sekä erikoistuotteita kuten palasokeria, tomusokeria, raesokeria ja hillosokeria. Kuluttajatuotteet myydään Dansukker-tuotemerkillä, joista tunnetuimpia ovat 100-prosenttisesti suomalaisesta juurikassokeria sisältävä Dansukker Taloussokeri sekä perinteikkäät Sirkku- ja Pulmu-palasokerit.

Tältä näyttää tehtaalla käyntikauden aikaan.

 

 

 

Yhteystiedot:

Puhelin: 010 431 060

Postiosoite: Pl 210, 27801 Säkylä

Käyntiosoite: Maakunnantie 4, 27820 Säkylä

Rahtiosoite: Torotie 40, 27820 Säkylä

Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@nordzucker.com