02.02.05

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä valittu

Virpi ja Antti Rantalaisen Hauhalan Hanhifarmi Anttolasta voitti Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailun tänä vuonna. Voittajat ovat erikoistuneet hanhien kasvatukseen, he hallitsevat niin munituksen kuin korkealaatuisten pateiden valmistuksen. Kunniamaininnan raati myönsi Markus Kallion isännöimälle Varjolan tilan matkailu Oy:lle Kuusasta. "Yrityksellä on vankka kehittämisote ja sen tuotteet ovat innovatiivisia. Se on hyödyntänyt erinomaisesti ympäröivän alueen mahdollisuuksia", toteaa raati.

Virpi ja Antti Rantalaisen Hauhalan Hanhifarmi Anttolasta voitti Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailun tänä vuonna. Voittajat ovat erikoistuneet hanhien kasvatukseen, he hallitsevat niin munituksen kuin korkealaatuisten pateiden valmistuksen.

Kunniamaininnan raati myönsi Markus Kallion isännöimälle Varjolan tilan matkailu Oy:lle Kuusasta. "Yrityksellä on vankka kehittämisote ja sen tuotteet ovat innovatiivisia. Se on hyödyntänyt erinomaisesti ympäröivän alueen mahdollisuuksia", toteaa raati.

Farmit Website Oy:n myöntämä kunniamaininta tietotekniikan monipuolisesta hyödyntämisestä annettiin Mika Säterin sikatilalle Vampulaan. Perusteina olivat tietotekniikan järjestelmällinen hyödyntäminen tuotantoprosessin hallinnassa ja tuotantotalouden seurannassa sekä internetin mahdollisuuksien tehokas hyväksikäyttö.

Yhdeksän laadukasta loppukilpailijaa

Vuoden nuoren maaseutuyrittäjän valinta tapahtuu kaksivaiheisesti. Alueelliset raadit valitsevat ehdokkaan valtakunnalliseen kilpailuun, josta valtakunnallinen raati seuloo voittajan. Valintaraadit koostuvat alan johtavista asiantuntijoista ja jokaisessa raadissa on mukana vähintään yksi käytännön viljelijä.

Tänä vuonna lopullisen valinnan voittajaksi teki raati, johon kuuluivat päätoimittaja Lauri Kontro Maaseudun Tulevaisuudesta, johtaja Raimo Tammilehto Osuuspankkikeskuksesta, johtaja Harri Kainulainen Lähivakuutuksesta, toimitusjohtaja Tuomo Haavisto Suomen Jobs and Society:sta, johtaja Timo Kirjavainen Kemira GrowHow Oyj:stä, toimitusjohtaja Ari Toivonen, Farmit Website Oy:stä, valtuuskunnan puheenjohtaja Juha Saikkonen MTK:sta ja kehitysjohtaja Marko Raikko, Suomen Nuorkauppakamarit ry:stä.

"Valinta oli vaikea, sillä kaikki loppukilpailuun selvinneet olivat innovatiivisia ja maaseudun yrittäjätoimintaa aktiivisesti kehittäviä yrityksiä. Hauhalan Hanhifarmi ja Varjolan Matkailutila olivat kuitenkin tällä kertaa valintaraadin mielestä kaksi ylitse muiden", kertoo projektipäällikkö Timo Markkanen Suomen Nuorkauppakamareista.

Rohkea yrittäjyys ja tietotekniikan hyödyntäminen painopistealueena valinnassa

"Vaihtoehtona yrittäjyys" on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n pääteema vuodelle 2004. Tavoitteena on yrittäjyyden mieltäminen positiivisena asiana ja samalla kannustetaan yrittäjähenkisiä ihmisiä toteuttamaan unelmansa. Vuoden Nuoreksi Maaseutuyrittäjäksi valitaan alle 40-vuotias henkilö, joka on toiminut aktiivisesti tilansa tai yrityksensä kehittämiseksi, huomioi ja kehittää toimintaansa ja tuotteidensa laatua määrätietoisesti ja jatkuvasti, on soveltanut toiminnassaan innovatiivisia ratkaisuja, on osallistunut myös ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseen aktiivisesti sekä edustaa omaa ammattikuntaansa esimerkillisesti.

Hauhalan Hanhifarmin voittajaksi valinnassa raati kiinnitti erityistä huomiota siihen, että tila on aloittanut kokonaan uudenlaisen tuotannon. Tilalla on loistavaa tuotekehitystä, joka on luonut jatkojalosteita, joiden osuus myynnistä on huomattava. Hauhalan Hanhifarmi henkilöityy hienosti aktiiviseen ja ahkeraan yrittäjäpariskuntaan, joka on nostanut tilansa Suomen suurimmaksi hanhenlihan tuottajaksi.

Raadin mukaan voittaja ja kunniamaininnan saaja ovat rohkean uravalintansa ja hyvän yritysideansa puolesta erinomaisia esimerkkejä niin nykyisille kuin tulevillekin maaseutuyrittäjille.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä 2004 kilpailun toteuttamisessa ovat mukana Lähivakuutus, Osuuspankkiryhmä, Farmit Website, Valtra, Kemira-Growhow, Suomen Uusyrityskeskukset sekä Proagria Suomen kotieläinjalostusosuuskunta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja