YaraVita Mantrac Pro osoitti tehonsa

Mangaanin tärkeä merkitys kasvinravinteena tuli selkeästi esille viime kesänä Etelä-Pohjanmaalla sijainneessa kauran mangaanilannoituskokeessa. Korrenkasvuvaiheen alussa ruiskutetulla YaraVita Mantrack Pro:lla 1,0 l/ha saatiin lähes 1000 kiloa sadonlisää. Sadonlisä ei ollut yllätys, sillä ruiskutus tehtiin selvään tarpeeseen. Mangaanilla on tärkeä merkitys yhteyttämisessä sekä useiden entsyymien toiminnan säätelijänä.

Mangaanin tärkeä merkitys kasvinravinteena tuli selkeästi esille viime kesänä Etelä-Pohjanmaalla sijainneessa kauran mangaanilannoituskokeessa. Korrenkasvuvaiheen alussa ruiskutetulla YaraVita Mantrack Pro:lla 1,0 l/ha saatiin lähes 1000 kiloa sadonlisää. Sadonlisä ei ollut yllätys, sillä ruiskutus tehtiin selvään tarpeeseen. Mangaanilla on tärkeä merkitys yhteyttämisessä sekä useiden entsyymien toiminnan säätelijänä. Koetulos osoittaa, että tarpeenmukainen, oikea-aikainen ja oikealla tuotteella tehdyllä mangaaniruiskutus vaikuttaa oleellisesti hyvään satoon.

YaraVita –lehtilannoitteet täydentävät NPKS –lannoitusta

Jos kasvukaudella on syytä epäillä mangaaninpuutetta, lehtien kautta annettava mangaanilannoitus YaraVita Mantrack Pro:lla turvaa mangaanin saannin ja täydentää kylvölannoitusta.

Mangaanin puutetta esiintyy helposti hyvin kalkituilla mailla, samoin kevyillä maalajeilla. Maan multavuus vähentää kasvin mangaanin saantia. Sen sijaan hyvä juurten kasvu edistää kasvin mangaanin, kuten myös muidenkin ravinteiden, saantia maasta. Hivenravinteiden puutokset ovatkin tästä syystä yleisiä kuivina kesinä.

Huomioi hivenravinteet lannoituksessa

Hivenravinteet kannattaa analysoida viljavuustutkimuksessa, sillä niillä on erittäin tärkeitä tehtäviä kasvin kasvussa. Hivenravinteet ovat viljelykasveille välttämättömiä, vaikka niiden määrällinen tarve on pieni. Niillä on laaja-alaista vaikutusta kasvien koko kasvuun. Ne ovat mukana muun muassa yhteyttämisessä, kasvien energiantuotantotapahtumissa ja monissa erilaisissa säätelytehtävissä.

Lue lisää Yara Suomen Kotkaniemen tutkimusaseman viime kesän koetuloksista uudesta Leipä Leveämmäksi –lehdestä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja