29.03.23

Kumina ja öljyhamppu etsivät seuraa tositarkoituksella – tee viljelysopimus Trans Farmin kanssa

"Olen kokeilunhaluinen, mutta helppohoitoinen. Kanssani kesä menee siivillä ja saat minusta varmasti sen, mitä olet etsinyt jo pidempään. Nautin tasa-arvoisesta hauskanpidosta, joten maksan viuluni korkojen kera kesän päätteeksi. En ole ehkä se tavallisin vaihtoehto, mutta olen ylpeä omasta erikoisuudestani. Kiinnostaisiko sinua tutustua lisää?"

Näin markkinoi öljyhamppu itseään Trans Farmin Facebook -kampanjassa talvella. Taustalla on Trans Farmin erikoiskasvien, kuminan ja öljyhampun, kova kysyntä ja viljelysopimuksia molemmista kasveista tehdään vielä täyttä vauhtia.

Kuminalla ja öljyhampulla hyvät tuottonäkymät

Edelliset satovuodet osoittivat viljamarkkinoiden toimivuuden. Toissa syksyn viljasato oli pienempi kuin kotimaan käyttö, mikä johti siihen, että kotimaassa viljan hinnat olivat korkeammat kuin Keski-Euroopassa. Viime sato oli hyvä ja riittää kotimaan käyttöön ja ylikin, mikä on jälleen laskenut viljasta maksettavan hinnan alle Keski-Euroopan hintanoteerausten.

Viljantuottajan kannalta pieni alituotanto olisi parempi tilanne. Tähän päästää esimerkiksi vähentämällä vilja-alaa ja lisäämällä erikoiskasvien kuten kuminan ja öljyhampun viljelyä.

Lisätietoja Trans Farmin viljelysopimuksista tästä linkistä.

Tapaat meidät myös Peltosiemen Roadshow:lla, joka jatkuu 31.3. asti. Tule juttelemaan ja tehdään viljelysopimus heti paikan päällä!

Roadshow:lla tarjolla myös lämmintä purtavaa ja juotavaa, monenlaista katseltavaa ja tietysti mukavaa jutustelua siemenistä!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja