05.07.05

Jorma Hynninen ja Veijo Tidenberg Vuoden 2005 metsävaikuttajiksi

Oopperalaulaja, professori Jorma Hynninen ja metsänhoitaja Veijo Tidenberg on valittu Vuoden 2005 metsävaikuttajiksi savotta- ja uittolauluja sisältävästä Kyllä tukkipoika tunnetaan -levystä. Vuoden metsävaikuttaja palkittiin 6.6. Oulussa pidettävässä OP-metsäpäivässä. Talkoohengessä tehty levy nosti tukkilaislaulut uudelleen suosioon, ja levy on ylittänyt 32 000 painoksellaan platinalevyn (30 000) rajan.

Oopperalaulaja, professori Jorma Hynninen ja metsänhoitaja Veijo Tidenberg on valittu Vuoden 2005 metsävaikuttajiksi savotta- ja uittolauluja sisältävästä Kyllä tukkipoika tunnetaan -levystä. Vuoden metsävaikuttaja palkittiin 6.6. Oulussa pidettävässä OP-metsäpäivässä.

Talkoohengessä tehty levy nosti tukkilaislaulut uudelleen suosioon, ja levy on ylittänyt 32 000 painoksellaan platinalevyn (30 000) rajan. Kyllä tukkipoika tunnetaan oli viime vuonna viidenneksi myydyin kotimainen äänilevy. Levyn koko tuotto jaetaan hyväntekeväisyyteen, joka kohdistetaan metsäalan kulttuurin ja perinteiden tukemiseen.

Idea tukkilaislaulujen levyttämisestä oli Stora Enson johtajan tehtävistä eläkkeelle siirtyneen Veijo Tidenbergin. Hän on myös cd-levyn tuottaneen Suomen Uittoperinneyhdistyksen puheenjohtaja. Leppävirtalaiset Jorma Hynninen ja Veijo Tidenberg ovat kumpikin olleet itse mukana uitoissa, ja he ovat luokkatovereita.

Valintaraatiin kuuluivat pääjohtaja Jan Heino Metsähallituksesta, metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Olavi Peltola MTK:sta, ylijohtaja Aarne Reunala maa- ja metsätalousministeriöstä sekä pankinjohtaja Raimo Tammilehto ja metsäpalvelupäällikkö Martti Tynkkynen Osuuspankkikeskuksesta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja