05.07.05

Nyt on aika myydä keväällä ja kesällä hakattavat leimikot

Metsäteollisuudessa tehtaiden käyntiasteet ovat korkealla ja puulla on hyvä kysyntä. Erityisen hyvä kysyntä on kuusitukilla, mänty- ja koivukuitupuulla sekä metsäenergialla. Puuta pystytään ostamaan sekä pysty- että hankintakaupoilla. Hyvää mänty- ja koivukuitupuun kysyntä- ja menekkitilannetta kannattaa käyttää hyväksi laittamalla harvennusmetsät kuntoon.

Metsäteollisuudessa tehtaiden käyntiasteet ovat korkealla ja puulla on hyvä kysyntä. Erityisen hyvä kysyntä on kuusitukilla, mänty- ja koivukuitupuulla sekä metsäenergialla. Puuta pystytään ostamaan sekä pysty- että hankintakaupoilla.

Hyvää mänty- ja koivukuitupuun kysyntä- ja menekkitilannetta kannattaa käyttää hyväksi laittamalla harvennusmetsät kuntoon.

Keväällä ja kesällä hakattavien leimikoiden myyntiaika on nyt. Kun leimikot tulevat ajoissa myyntiin, niiden korjuu voidaan suunnitella kullekin leimikolle ihanteellisena ajankohtana ja varmistaa leimikon mahtuminen ensi kesän työohjelmiin.

Tämän talven aikana hakattavia harvennusleimikoita ei monin paikoin enää pystytä ostamaan, koska alku- ja keskitalven huonot korjuukelit siirsivät talvileimikoiden hakkuita keväälle. Kelirikkokelpoisen tien varteen hakattuna tällaisillakin harvennuspuilla on hyvä kysyntä.

Puukaupoista keskustelun voi aloittaa pyytämällä puukauppatarjouksen metsän sijaintikunnan ostoesimieheltä. Hänen yhteystiedot saat helposti yhteyshenkilöhakua käyttäen tai soittamalla paikallispuhelun hinnalla valtakunnalliseen MetsäSoitto numeroon 010 7770.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja